Saša Farič je v pravem trenutku dosegla odličen rezultat. Foto: MMC RTV SLO
Saša Farič je v pravem trenutku dosegla odličen rezultat. Foto: MMC RTV SLO

Faričeva je znova dokazala, da ji ustreza severnoameriški sneg, odličen nastop pa je dober obet pred olimpijskimi igrami v Vancouvru. Od Slovenke sta bili boljši le Norvežanka Marte Hoeie Gjefsen in Kanadčanka Asleigh McIvor. V skupnem seštevku svetovnega pokala vodi Francozinja Ophelie David, Faričeva se je prebila na 14. mesto.

Lahko bi bila še višje
"Končno. To je tisto, kar sem si želela. Vožnje s treninga sem prenesla na tekmo, vedela pa sem, da ko mi bo to uspelo, bom na stopničkah. Zdaj sem dobila potrebno samozavest in upam, da je konec z 20. mesti," se je pred odhodom na doping smejalo Radomljanki, ki meni, da je imela tokrat priložnost za še boljšo uvrstitev: "Ponoči je zapadel nov sneg. Proga ni bila dobro očiščena, ni bila ista za vse. Sama sem izbrala desno smučino, kar pa ni bila dobra odločitev, tako da me je ena tekmovalka po levi prehitela. A nič ne de. Uspeh, kar tretje mesto gotovo je, je prišel v pravem trenutku, saj sem bila že kar malo neučakana. To je vsekakor dober obet pred olimpijskimi igrami, čeprav bo tam najbrž sneg povsem drugačen. Če sploh bo, saj ga do zdaj ni."

Zadovoljen je bil tudi njen trener Primož Vrhovnik: "Upamo, da je ta rezultat prelomnica. Zdaj ne pričakujemo več takih težav, kot so bile na začetku sezone. Zdaj vemo vsi, da je zmožna najvišjih uvrstitev, najpomembneje pa je, da se tega zaveda sama."

Med fanti Slovenci niso nastopili
Pri moških je zmagal Avstrijec Andreas Matt pred Švedom Larskom Lewnom in še enim Avstrijcem Patrickom Kollerjem. Slovenskih predstavnikov ni bilo na štartu. V svetovnem pokalu je največ točk zbral Švicar Michael Schmid.