Robert Kranjec si je po izjemno uspešni sezoni več kot zaslužil 14-dnevni dopust. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Robert Kranjec si je po izjemno uspešni sezoni več kot zaslužil 14-dnevni dopust. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Jernej Damjan
Prva sezona Jerneja Damjana na samostojni poti se zaradi finančnih težav ni izšla čisto po pričakovanjih. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Matjaž Zupan
Matjaž Zupan bo s svojimi varovanci priprave na novo sezono začel že aprila. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Thomas Morgenstern
Thomas Morgenstern bi kljub dolgi in naporni sezoni še skakal. Foto: EPA
Planiški skakalni praznik pod streho

ekipno tekmo v Planici padel zastor. Nekaterim je žal, da se je že končala, drugi bodo odšli na zasluženi dopust, Jernej Damjan pa v novo stanovanje.

Damjan se še ni odločil, ali bo nadaljeval samostojno pot pod vodstvom trenerja Arija Pekke Nikkole. "Kaj več o tem, ali bom ostal s samostojno ekipo ali pa se bom pridružil reprezentančnemu treningu, bom povedal v naslednjem obdobju. Potrebujem denar, saj od zraka in skokov ni mogoče živeti. Treba bo kaj spremeniti. Zdaj pa me najprej čaka selitev v novo stanovanje, da bom končno na svojem," je razkril 26-letni Ljubljančan. Izjave nekaterih drugih akterjev planiškega praznika si preberite spodaj.


Thomas Morgenstern: "Opravili smo odlično delo. Imeli smo osem zelo dobrih skokov. Zadovoljen sem posebej s svojo prvo serijo, v drugi pa je veter pihal v hrbet in poleti so bil težji. Žal mi je, da je sezone konec, saj sem prišel v formo prav ob koncu zime."

Björn Einar Romören: "Že v četrtek sem menil, da bi na prenovljeni letalnici lahko popravil svoj rekord. Ni pa bilo prave pomoči vetra in mi to ni uspelo. Na srečo pa rekorda ni izboljšal tudi nihče drug in ostaja v moji lasti. Za našo reprezentanco je bila odlična tudi ekipna tekma. Ponosni smo, da smo dobro skakali in osvojili srebro, na naslednjem SP-ju pa bomo skušali storiti še kaj več."

Olli Muotka: "Priskakal sem si prvo člansko odličje na velikih tekmovanjih. Naša ekipa je dobro nastopila, le sam sem imel v drugi seriji obupno slab skok (166,5 m), na srečo pa so bili drugi trije sotekmovalci boljši in so popravili moj spodrsljaj."

Robert Kranjec: "Za medaljo, roko na srce, nismo imeli možnosti, če bi bili četrti ali peti, pa tudi ne bi veliko spremenilo. Moj prvi današnji skok je bil odličen. Škoda, da pri drugem nisem imel prave sreče in ni bilo vzgornika, sem pa vseeno dosegel svoj devetdeseti skok prek 200 m."

Jernej Damjan: "V prvem skoku sem napravil veliko napako. Ponovno sem zamudil pri odskoku. V drugi seriji pa sem imel dober skok, vendar zelo slabe razmere, zato nisem letel dlje. Skakalci za mano pa so v takih razmerah dosegali še krajše polete. Zadovoljen sem, ker sem v Planici pokazal nekaj dobrih skokov, in to je motivacija za naprej, saj sicer moja sezona ni bila uspešna. Nisem zadovoljen, hotel sem imeti stabilnejše nastope. Z Arrijem Pekko Nikkolo sva začela pozno sodelovati, veliko je bilo težav z denarjem in zato preveč prilagajanja vadbe. Na tak način se ne da narediti vrhunskih rezultatov. Kaj več o tem, ali bom ostal s samostojno ekipo ali pa se bom pridružil reprezentančnemu treningu, bom povedal v naslednjem obdobju. Potrebujem denar, saj od zraka in skokov ni mogoče živeti. Treba bo kaj spremeniti. Zdaj pa me najprej čaka selitev v novo stanovanje, da bom končno na svojem."

Jurij Tepeš: "Vesel sem, da sem se uvrstil v ekipo za moštveno tekmo. S svojimi skoki ne morem biti zadovoljen. Forma ni na najvišji ravni. Upam, da bo naslednje leto bolje. Počakati moramo na volitve in urejanje pogodb na Smučarski zvezi Slovenije, potem pa bomo lahko začeli gledati naprej."

Robert Hrgota: "Današnji poleti niso bili nič posebnega, tako kot to velja za celoten planiški vikend in mojo sezono. Izjemen vtis pa so pustile množice gledalcev, posebej v soboto. Toliko ljudi v Planici še nisem videl. Zdaj me čaka analiza sezone in nato moram popraviti napake, da bom šel z večjimi ambicijami v naslednjo sezono."

Matjaž Zupan: "Kranjec je zadnji dve leti trdo delal in potrebuje počitek. Zato bo odšel za 14 dni na dopust. Ne bomo pa naredili dolgega premora in bomo že aprila začeli kondicijsko vadbo. Pokazalo se je namreč, da je po daljšem premoru treba preveč časa, da se ponovno vzpostavi prejšnja telesna pripravljenost. Žal smo bili v letošnji sezoni malo 'zaprti', ker smo imeli v svetovnem pokalu dolgo pravico le do štirih skakalcev. Ni bilo možnosti, da bi druge vključevali in med sezono dvignili njihovo formo ali jo vsaj vzdrževali. Na koncu nam je uspelo kvoto tekmovalcev povečati in to nam olajšuje delo v naslednjem tekmovalnem obdobju."
V spodnji fotogaleriji si oglejte še nekaj utrinkov s sobotne tekme, ki jih je v svoj objektiv ujel fotograf Iztok Novak.

Planiški skakalni praznik pod streho