Tina Maze je pred uvodno tekmo sezone prešerne volje, saj še nikoli ni bila tako dobro pripravljena. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Tina Maze je pred uvodno tekmo sezone prešerne volje, saj še nikoli ni bila tako dobro pripravljena. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Veleslalom na ledeniku Rettenbach nad Söldnom bo odprla Avstrijka Elisabeth Görgl, nato pa sledita njena rojakinja Kathrin Zettel in Nemka Viktoria Rebensburg. Tik za Mazejevo bosta štartali Američanka Lindsey Vonn in Nemka Maria Höfl-Riesch, ki sta glavni kandidatki za veliki kristalni globus.

Edini cilj: Boriti se iz dneva v dan
V ta boj bi se rada karseda enakovredno vmešala tudi lani tretja Mazejeva, ki pa se z velikim globusom ne obremenjuje: "Nima smisla govoriti o velikem globusu, ciljati ali fokusirati se nanj. Enostavno moraš iti s tekme na tekmo, se boriti iz dneva v dan, dati vse na vsaki tekmi, to je edina stvar, na katero se moram osredotočiti." Poleg Mazejeve, ki je v Söldnu zmagala v letih 2003 in 2006, bosta nastopili še dve Slovenki. Mateja Robnik bo štartala kot 39., Ana Drev pa 40.

Prva vožnja se bo začela ob 9.45, druga pa ob 12.45. Obe si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na TVS 2 in na MMC-ju.

Prva vožnja:              
  1  E. GÖRGL          AVT
  2  K. ZETTEL         AVT
  3  V. REBENSBURG     NEM
  4  F. BRIGNONE       ITA
  5  T. POUTIAINEN     FIN
  6  T. WORLEY         FRA
  7  T. MAZE           SLO
  8  L. VONN           ZDA
  9  M. HÖFL RIESCH    NEM
 10  T. BARIOZ         FRA
 11  D. KARBON         ITA
 12  J. MANCUSO        ZDA
 13  M. MÖLGG          ITA
 14  A. MARMOTTAN      FRA
 15  A. FISCHBACHER    AVT
... 39 M. ROBNIK SLO 40 A. DREV SLO