Jurij Tepeš je za prvega favorita petkove tekme izpostavil Petra Prevca:
Jurij Tepeš je za prvega favorita petkove tekme izpostavil Petra Prevca: "Naredil sem nekaj napak, upam, da jih bom na tekmi manj. Zame je sicer največji favorit Prevc, potem so Freund, Norvežan Anders Fannemel in drugi. Sam se ne vidim v vlogi favorita, do Petra mi še kar nekaj manjka. Če me lahko Peter preskoči s slabšim vetrom, potem je veliko boljši kot jaz." Foto: BoBo

k podaja v lov za Severinom Freundom.

Najboljši slovenski skakalec, ki je v kvalifikacijski seriji poletel 238,5 m, za Nemcem zaostaja 94 točk. Po izvrstnem zadnjem poletu je Prevc povedal: "Dan je bil zelo dolg, se je pa k sreči končal z zadovoljstvom, čeprav nam glede na vreme ni bilo težko čakati vsega skupaj. Skakalnica je lepo narejena, je takšna, da dopušča dolge skoke in da ni treba več stiskati zob, ali boš prišel čez pukl ali ne. Zato mislim, da je to ena najboljših skakalnic, na katerih sem kadar koli skakal tukaj."

Za TV Slovenija je trenutno drugi skakalec svetovnega pokala opisal rekord nove planiške letalnice: "Med poletom je bilo kar nekaj mešanih občutkov, saj so bile razmere kar zahtevne. Bil je malo manjši upor kot pri dopoldanskih skokih. Vmes sem se že ustrašil, da ne bom šel prav daleč. Tako kot pri vseh dolgih poletih je zadnjih 50 metrov največji užitek."

V petek na tekmi kar devet Slovencev
Novo letalnico je Prevc glede na staro označil kar za avtocesto: "Skakalnica je zelo lepo narejena. Zares gre za izjemno delo vseh, ki so sodelovali pri tem projektu. Vsak tekmovalec se veliko lažje pripravi na skok, veliko manj strahu je med letenjem in tako naprej." V Planici je že četrtkovo dogajanje spremljalo 13.000 gledalcev, sobotna tekma pa je že razprodana in organizatorji pričakujejo 30.000 gledalcev. Med navijači je najbolj priljubljen prav Prevc: "Moram postaviti kar mejo, kaj bom delal z navijači in česa ne. Če se z enim slikam, se moram z vsemi. Se jim moram opravičiti, ker jim dam lahko samo kartice, sicer smo lahko tukaj do jutri zjutraj."

Na petkovi tekmi bo nastopilo devet skakalcev (na startu jih bo 40). Sedem od 11 je bilo uspešnih v kvalifikacijah. Ob Prevcu sta se najbolj izkazala Jurij Tepeš (najdlje 237,5 m) in Anže Semenič (najdlje 229,0 m), ki je tudi dobil kvalifikacije. "Najprej je treba pohvaliti planiške delavce, ki so se zelo potrudili, in se je splačalo čakati te tri ure, kajti smučina je bila, ko so se začele kvalifikacije, odlična, bili so tudi dolgi poleti. Seveda sem zelo zadovoljen, da bo kar devet fantov nastopilo na petkovi tekmi, Semenič je zmagal kvalifikacije, tudi Jurij in Peter sta imela odlična skoka, sicer imata še malo rezerve za jutri. Če pogledamo za sobotno ekipno tekmo, bo lahko v ekipi tudi Semenič, če bo še naprej nadaljeval v tem slogu. Upam, da se bo četrti našel na jutrišnji tekmi," je nastope svojih varovancev ocenil glavni trener Goran Janus.

"Freund odlično skače, pa še konstanten je, vem pa tudi, da se je Peter nehal obremenjevati s seštevkom in da bo užival, kar je najboljše," je Janus dodal glede boja med Prevcem in Freundom.

Ob Prevcu odlična tudi Tepeš in Semenič
Začetek planiškega praznika po načrtu orlov
Pogovor s Petrom Prevcem in Goranom Janusom
Prevc postavil daljavo dneva 238,5 metra
Ob Prevcu odlična tudi Tepeš in Semenič
Začetek planiškega praznika po načrtu orlov
Pogovor s Petrom Prevcem in Goranom Janusom
Prevc postavil daljavo dneva 238,5 metra