Jelko Gros (levo) je tehnični delegat tekmovanja in v Vikersundu ne more pomagati komentatorju TV Slovenija Andreju Staretu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Jelko Gros (levo) je tehnični delegat tekmovanja in v Vikersundu ne more pomagati komentatorju TV Slovenija Andreju Staretu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Veter prestavil polete na soboto

Če bi bilo vse "normalno", bi včeraj izpeljali dve seriji, danes pa še dve. Toda petkov spored je grdo zmotil veter. Skočilo je 35 tekmovalcev, nato pa so morali pred zadnjimi petimi nastopi prireditelji zaradi premočnega vetra tekmovanje odpovedati. Vreme naj bi bilo danes boljše, poskušali pa bodo izpeljati tri serije. Prva serija se bo začela ob 15. uri. Prenos bo na TV SLO 2 in na MMC-ju. Tehnični delegat tekmovanja Jelko Gros je novinarjem v šali dejal, naj se pripravijo na dolg dan in naj imajo s seboj kakšen sendvič več.

Mnogi se bojijo, da se utegne ponoviti leto 2000, ko se je svetovno prvenstvo v Vikersundu končalo šele v ponedeljek dopoldne.

Slovenski navijači imajo precej razlogov za optimizem, čeprav na Norveškem ni poškodovanega Petra Prevca. Robert Kranjec je gotovo med favoriti, dobro formo pa je včeraj pokazal tudi Jurij Tepeš, ki je bil s poletom 230,5 metra v razveljavljeni seriji tretji najdaljši. Trener Goran Janus ga je po radijski zvezi vprašal, ali je še v zraku ali že v zabojniku, kjer se po nastopu zberejo skakalci.

Kranjec ni poletel
V zgodovini slovenskih poletov je bil daljši od Tepeša le Robert Kranjec - lani je prav na tej letalnici skočil 232 metrov. Kranjec je bil eden izmed petih letalcev, ki so včeraj na vrhu čakali na svoj nastop, toda veter je bil premočan in žirija ni hotela tvegati.

Nekateri favoriti so si kar oddahnili, ker so serijo razveljavili in se bo tekmovanje danes začelo znova. Avstrijec Gregor Schlierenzauer, branilec naslova Švicar Simon Ammann, Nemec Richard Freitag in Poljak Kamil Stoch so bili zelo kratki in bi se v normalnih razmerah najbrž že poslovili od misli na uspeh.

Veter prestavil polete na soboto