Srečko Medven je prepričan, da bodo organizatorji lahko izpeljali sobotni veleslalom in nedeljski slalom. Foto: Simon Maljevac
Srečko Medven je prepričan, da bodo organizatorji lahko izpeljali sobotni veleslalom in nedeljski slalom. Foto: Simon Maljevac

ska Gora je v pričakovanju 52. tekmovanja za Pokal Vitranc. Prirediteljem je nekoliko zagodlo vreme, a veleslalom in slalom naj ne bi bila ogrožena.

Pokal Vitranc je v slovenskem prostoru že od daljnega leta 1961 in na prste ene roke je mogoče prešteti, kolikokrat so Kranjskogorčani morali odpovedati tekme. Na tekmovalni progi v Podkorenu so morali odpovedati le pet tekem svetovnega pokala.
Generalni sekretar izvršnega odbora organizacijskega komiteja Pokala Vitranc Srečko Medven kljub otoplitvi ostaja optimističen in napoveduje, da bodo naredili prav vse, kar je v njihovi moči, da bodo tekmovanje izpeljali na najvišji mogoči ravni.
"Imam dobre občutke. Vremenska napoved sicer ni najboljša, obeta se nam nestabilno vreme, vendar pa, če ne bo hujšega dežja oziroma nalivov, napovedujejo se nam rahle padavine in temperature nekoliko nad lediščem, bo kar v redu. Vse je odvisno od tega, kako se bo vreme razvijalo naprej. Pripravljeni smo na vse mogoče scenarije, imamo vse, kar potrebujemo, za zdaj tekma ni ogrožena. Tekmovalna proga trenutno 'počiva'. Danes smo naredili teste, v petek pa se bomo odločali naprej o dodatni preparaciji snežne podlage, da bo kljub otoplitvi zdržala vse tekmovalce na sobotnem veleslalomu, s soljo in vodo," je dejal Medven. Na progi je bilo še pred enim tednom več kot meter snega.
Navijači na tekmo s slovenskimi zastavami
Zaradi otoplitve in dežja so se organizatorji v dogovoru z direktorjem svetovnega pokala Güntherjem Hujaro odločili odpovedati petkov trening oziroma prosto smučanje na tekmovalni strmini. Gostoljubni Gorenjci so se tokrat odločili za prav posebno akcijo. Vsem tistim, ki bodo na prizorišče sobotnega veleslaloma in nedeljskega slaloma prispeli s slovensko zastavo, dimenzij vsaj 60 x 100 cm, obljubljajo prost vstop.