Tehnični trener Livio Magoni je ob Massiju ključni del zmagovitega mozaika Tine Maze. Foto: MMC RTV SLO
Tehnični trener Livio Magoni je ob Massiju ključni del zmagovitega mozaika Tine Maze. Foto: MMC RTV SLO

Iščem nove izzive. Rad bi zmagoval za Italijo.

Livio Magoni za CdS.
Tina Maze
Po prihodu Magonija je bila Mazejeva v skupnem seštevku najprej tretja, nato druga, letos pa prva, pri čemer je točkovni izkupiček več kot podvojila, osvojila pa je tudi prve male kristalne globuse. Foto: EPA

Z alpsko reprezentanco svoje domovine Magoni že usklajuje podrobnosti pogodbe, kar pomeni, da bi lahko zapustil ekipo Tine Maze po sezoni, v kateri je najboljša slovenska športnica osvojila tudi veliki kristalni globus.

Zadnja tri leta trener Tine Maze
"Zdaj imam družino, majhen otrok in partnerka ti določata drugačno življenje, tako da si ne morem več privoščiti, da bi bil zdoma osem mesecev na leto, kot se je dogajalo v zadnjih sezonah," razmišlja Magoni, ki je bil tri sezone del Teama to aMaze, s čimer ima ob Massiju najdaljši staž v samostojni ekipi najboljše alpske smučarke na svetu.

Po navedbah Corriere della Sera si Magonija ponovno želijo vključiti v italijansko reprezentanco in so, po besedah Flavia Rode, predsednika italijanske smučarske zveze, že uskladili 80 odstotkov pogodbe. 50-letni Magoni naj bi svojo odločitev sporočil po velikonočnih praznikih.

"Potrjujem te govorice. Možnosti za njegovo vrnitev med "azzurre" so zelo dobre. Dvoma o trenerskem znanju Magonija ni nobenega, vem tudi, da se zanj zanimajo tudi druge reprezentance," je Roda potrdil pogovore in to, da je Magoni trenutno eden najbolj iskanih trenerjev v alpskem smučanju.

Ni dobil priložnosti v A-reprezentanci
Brat nekdanje olimpijske zmagovalke iz Sarajeva '84 Paole Magoni je v preteklosti že vodil B-reprezetanco Italije, nato pa bil vodja reprezentanc Monaka in Poljske, preden je iz Slovenije dobil klic Andrea Massija, ki ga je povabil k treniranju Tine Maze. V zadnjih treh zimah so se prebili na sam vrh alpskega smučanja.

Po rojstvu otroka si želi domov
Andrea Massi, vodja ekipe Tina Maze, je po finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju večkrat dejal, da ima dogovorjeno sodelovanje s celotno sedanjo ekipo, torej tudi z Magonijem. On pa ima s prijateljico in nekdanjo italijansko alpsko smučarko Miriam Gschnitzer od januarja sina Eliasa. Dejal je, da si v prihodnje želi več časa posvetiti družini, kar naj bi bil tudi eden glavnih vzrokov za vrnitev v domovino.

"Iščem nove izzive. Rad bi zmagoval za Italijo," je novinarki Donatelli Tiraboschi še dejal Magoni, ki se nu v teh dneh sicer tudi izteka pogodba s Team to aMaze.

Iščem nove izzive. Rad bi zmagoval za Italijo.

Livio Magoni za CdS.