Rok Marguč je izpadel v osmini finala. Foto: EPA
Rok Marguč je izpadel v osmini finala. Foto: EPA
Daniela Ulbing
19-letna Avstrijka Daniela Ulbing je nova svetovna prvakinja v paralelnem slalomu. Foto: Reuters
Andreas Prommegger
36-letni Andreas Prommegger je prvič postal svetovni prvak v paralelnem slalomu. Foto: Reuters
Marguč tik pred ciljem storil napako
Avstrijci pobrali odličja v Sierri Nevadi

Marguč se je v osmini finala pomeril z Avstrijcem Benjaminom Karlom, zmagovalcem kvalifikacij. Dvoboj dveh najuspešnejših zbiralcev medalj na svetovnem prvenstvu je po pričakovanjih pripadel Avstrijcu, slovenski predstavnik namreč nima najboljše sezone.

"Če imam štiri medalje s svetovnih prvenstev, tri z zadnjih treh v slalomu, mi šestnajsto mesto ne pomeni prav veliko. A glede na trenutno stanje je to zagotovo korak naprej. Dobil sem potrditev, da znam dirkati, jutri pa imam novo možnost in upam, da jo bom izkoristil," je po nastopu dejal Marguč.

Slavje Avstrijcev
Margučev nasprotnik, Benjamin Karl, je nastopil tudi v velikem finalu, v katerem je moral priznati premoč reprezentančnemu kolegu Andreasu Prommeggerju, ki je prvič osvojil zlato medaljo v omenjeni disciplini. Bronasto medaljo je osvojil Rus Andrej Soboljev.

V ženski konkurenci je slavila Avstrijka Daniela Ulbing, Čehinja Ester Ledecka je bila druga, tretja pa Rusinja Alena Zavarzina.

Marguč 16., Hafner 17.
Slovenska ekipa je bila ista, kot je bila napovedana za paralelni veleslalom, v kvalifikacijah so nastopili Rok Marguč, Tim Mastnak, Jure Hafner, Črt Ikovic, Gloria Kotnik in Iva Polanevc. Iz kvalifikacij se je v izločilne boje kot zadnjemu uspelo prebiti le Marguču, tega ni pričakoval.

Hafner je za Margučem zaostal le pet stotink in zasedel 17. mesto, Mastnak je bil po padcu v drugi kvalifikacijski vožnji 32., Ikovic pa je v prvi kvalifikacijski vožnji dosegel 37. čas in se v drugo ni uvrstil.

Kotnikova je zasedla 22., Polančeva pa 34. mesto.

Slovenci na prizorišče tudi jutri
V četrtek sledi še boj za veleslalomsko krono, ki bi moral biti na sporedu že včeraj, a so morali tekmo zaradi premočnega vetra in sneženja prestaviti. Kvalifikacije za paralelni veleslalom se bodo začele ob 9.00 uri, ob 13.00 uri pa pridejo na vrsto izločilni boji. Na startu bodo vsi današnji slovenski predstavniki.

Paralelni slalom (Ž)
 1. Daniela Ulbing (AVT)
 2. Ester Ledecka (ČEŠ)
 3. Alena Savarsina (RUS)
 4. Cheyenne Loch (NEM)
 5. Julia Dujmovits (AVT)
 6. Ramona Theresia Hofmeister (NEM)
...
22. Gloria Kotnik (SLO)
34. Iva Polanec (SLO)

Paralelni slalom (M):
 1. Andreas Prommegger (AVT)
 2. Benjamin Karl (AVT)
 3. Andrej Soboljev (RUS)
 4. Nevin Galmarini (ŠVI)
 5. Aaron March (ITA)
 6. Radoslav Jankov (BOL)
...
16. Rok Marguč (SLO)
17. Jure Hafner (SLO)
32. Tim Mastnak (SLO)
37. Črt Ikovic (SLO)

Marguč tik pred ciljem storil napako
Avstrijci pobrali odličja v Sierri Nevadi