Tina Maze v skupnem seštevku po šestih tekmah za Lindsey Vonn zaostaja že za 333 točk. Foto: EPA
Tina Maze v skupnem seštevku po šestih tekmah za Lindsey Vonn zaostaja že za 333 točk. Foto: EPA
Andrea Massi in Tina Maze
Andrea Massi je nezadovoljen s Stöcklijevimi smukaškimi smučmi. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Svetovna prvakinja v veleslalomu razočaranja ne skriva, a motivacija za tekme razumljivo ne more biti dobra, ker tako kot v moškem smukaškem taboru, Mazejeva nima konkurenčnih smukaških smuči. To potrjujeta tudi izida s petkovega in sobotnega smuka. Na prvem je bila 33., na drugem pa 20.

Težko je iti na štart, če veš, da ne boš pri vrhu
"Občutki niso dobri. Sem razočarana nad rezultati, ki smo jih dosegli. Dejstvo je, da smo imeli težave z materiali, malo so nam nagajali še vremenski pogoj na prvem smuku. Ob takih stvareh je nerealno pričakovati visoke uvrstitve," pravi najboljša slovenska smučarka. "Res je mučno iti na štart, ko imaš visoke ambicije, pa veš , da če boš prišel med prvih 15, bo že dobro. Te stvari niso nič kaj prijetne," še dodaja.

Stöcklijeve smukaške smuči počasne ...
Trener Andrea Massi je pri švicarskem proizvajalcu smuči Stöckli že protestiral zaradi slabega materiala. Težava je tudi v tem, da se severnoameriških razmer na poletnih testih smuči enostavno ni dalo posnemati. "Smuči niso hitre in to smo vedeli že po prvem treningu. Poskusili smo malo vsega, ampak zaostanki so bili že v prvih 18 sekundah preveliki. Smuči gredo zdaj na test. Imamo mesec časa in upam, da bodo odreagirali, kot je treba. Postaviti tekmovalko na štart, ki ima občutek drsenja, in če ve, da se bo s smučanjem na glavo uvrstila okoli 15. mesta, ni prijetno. Vemo, da so bile smuči nekonkurenčne in zdaj poskušamo narediti, kar se da," je za Val 202 povedal Massi.

... superveleslalomske pa hitre
Najbolj presenetljivo je, da je superveleslalomska smučka istega proizvajalca vendarle hitra. Mazejeva je imela včeraj v zgornjem delu celo čase za bližino zmagovalnega odra (4. na prvem merjenju, 6. na drugem), a je potem zaradi lastne napake končala na 18. mestu. Vsekakor pa je nedeljska tekma prižgala luč na koncu predora. "Tina letos na superveleslalomu uporablja daljše smučke, na katerih se dobro znajde. Test je pokazal, da še nismo hitri, a je smučka konkurenčna. Vsaj to je ena dobra plat," je še povedal Massi.

Med tednom še tri tekme v Beaver Creeku
Zaradi pomanjkanja snega v Evropi se tekmovanja v Severni Ameriki nadaljujejo. V torek bo v Beaver Creeku moški veleslalom, v sredo ženski superveleslalom in v četrtek moški slalom. Vse tekme si boste lahko ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.