Domnu Prevcu več kot sama tekma poberejo moči obveznosti po njej. Foto: EPA
Domnu Prevcu več kot sama tekma poberejo moči obveznosti po njej. Foto: EPA
Domen Prevc se veseli počitka, za Petra ga ne bo

Vsak s svojimi mislimi in značajem so se na svojevrsten način lotili medijev. Najstarejši Peter je profesionalno stisnil zobe, čeprav mu še zdaleč ni bilo do pogovorov ne o bratih ne o njegovi formi, ki jo je v soboto v finalnem skoku potlačil v sneg še drugič v sezoni. Srednji Cene je z nasmeškom na obrazu in iskrivostjo v odgovorih z navdušenjem zaokrožil uspešen prehod iz celinskega v svetovni pokal.

Najmlajši Domen, trenutno vodilni skakalec zime, zato najbolj zaželen tekmovalec med mediji, pa pri 17 letih komaj dohaja vrvež okoli sebe. Še precej bolj kot lani Peter potrebuje podporo in zaščito, ki ju ni. Pred mikrofonom je sicer že sproščen, obveznosti po tekmi pa mu jemljejo več energije kot igra na skakalnici. Domen se trenutno dobesedno igra – s konkurenco, z občutki v zraku, ki so ga med drugim ponesli do rekorda prenovljene skakalnice, in z okolico, ki ima z njim veliko dela. To velja tudi za trenersko ekipo na čelu z Goranom Janusom.

"Kadar je forma, ti enostavno vse uspeva. Tudi v telemark lažje prehajaš. Če je ni, si v težavah," pravi glavni trener Goran Janus. V težavah se je znašel Peter, a ostaja miren in ve, da je vrnitev med najboljše mogoč le s kakovostnim treningom, ki sledi v naslednjih desetih dneh.

Domen se v težavah še ni znašel, in to je trenutno njegova prednost, zato ga kot glavnega favorita prihajajoče novoletne turneje izpostavlja tudi Nemec Severin Freund. "To, da se ne zaveda, kaj se dogaja, in da vse šele prihaja za njim, ga dela močnejšega," je povedal Freund, ki se tako kot večji in izkušenejši del karavane bori sam s seboj.

Freund je sicer trenutno korak pred Petrom, Kamil Stoch, se je s skoki že vrnil v vrh, z rezultati pa še ne popolnoma. Avstrijci bi morali za sam vrh sestaviti sezono štirih kakovostnih posameznikov, Norvežani so neprepoznavni. Na drugi strani spremljamo Domnovo igrivost, ki je z zmagami zasenčila tudi zgodbo o treh bratih, trenutno je pač vroč samo najmlajši Domen.

Domen Prevc se veseli počitka, za Petra ga ne bo