Žak Mogel je bil v Trondheimu sedmi in 12. Foto: www.alesfevzer.com
Žak Mogel je bil v Trondheimu sedmi in 12. Foto: www.alesfevzer.com

Na nedeljski preizkušnji prizorišča, ki bo konec februarja gostilo svetovno nordijsko prvenstvo, so prevladovali Avstrijci. Na prvih dveh mestih sta se v primerjavi s sobotno tekmo zamenjala Manuel Fettner in Daniel Huber. Fettner je bil s 140,5 in 143,0 m najboljši v obeh serijah, zanimivo pa je za oba skoka dobil enako število točk. Skupaj jih je zbral 292,8 in za 5,6 točke prehitel rojaka. Avstrijsko prevlado sta s tretjim in četrtim mestom dopolnila Jonas Schuster in Maximilian Ortner.

Mogel je bil sedmi, v finalu pa je izgubil eno mesto. Pristal je pri 135,0 in 133,0 m. Za zmagovalcem je zaostal 24,5 točke. Lovro Kos, ki je bil v soboto najboljši Slovenec, je bil tokrat 17., Matija Vidic (37.) in Rok Masle (38.) pa sta bila prekratka za finale. Jernej Presečnik je bil diskvalificiran.

Nova zmaga Katharine Schmid, v finalu Klinec, Prevc in Erzar

Tudi najboljše skakalke so nastopile na Norveškem, le da so tekmovalke na srednji napravi. Tako kot v soboto je bila tudi na drugi tekmi najboljša Nemka Katharina Schmid. Skočila je 101,0 in 98,0 m. 7,5 točke manj je zbrala Norvežanka Eirin Maria Kvandal, tretja pa je bila še ena domača skakalka Anna Odine Stroem.

Ema Klinec je bila s 87,5 in 95,5 m najboljša Slovenka na devetem mestu. V finalu je pridobila štiri mesta. Nika Prevc je štiri v drugi seriji izgubila in bila 13. Tina Erzar je zasedla 15. mesto, Taja Bodlaj, Ajda Košnjek, ki sta si razdelili 32. mesto, in Katra Komar, ki je bila 35., se niso prebile v finale.

Znova najboljši Lindvik, Slovenci daleč od najboljših

Na sicer višjem tekmovalnem rangu, a v slabši konkurenci, je na poletni veliki nagradi v Wisli tako kot v soboto tudi na drugi tekmi zmagal Marius Lindvik. Norvežan je za deset točk premagal tudi tokrat drugega Estonca Arttija Aigra, tretji pa je bil Američan Tate Frantz. Lindvik si z 200 točkami po štirih tekmah deli prvo mesto v skupnem seštevku z Avstrijcem Stefanom Kraftom.

V finalu sta nastopila dva Slovenca. Maksim Bartolj je bil 21., Domen Prevc pa 23. Žiga Jelar je med 43 skakalci zasedel 31. mesto, sicer pa je v skupni razvrstitvi najboljši Slovenec. Zaseda 34. mesto. Poletna velika nagrada se bo nadaljevala prihodnji teden v Rasnovu v Romuniji. Najboljša slovenska skakalca Anže Lanišek in Timi Zajc se privajata na novo opremo, skušata stabilizirati skoke in se bosta po poletnim tekma priključila kasneje.