Andy Murray je deset dni pred začetkom OP-ja Avstralije v Melbournu v sijajni formi. Foto: EPA
Andy Murray je deset dni pred začetkom OP-ja Avstralije v Melbournu v sijajni formi. Foto: EPA
Andy Roddick
Andy Roddick se je znova izkazal z izjemnimi servisi. Foto: EPA
Dominik Hrbaty, Dominika Čibulkova
Dominik Hrbaty in Dominika Čibulkova sta osvojila Hopmanov pokal. Foto: EPA

21-letni Škot je že petič v sedmih medsebojnih dvobojih ugnal švicarskega asa. V prvem nizu je obema igralcema uspelo zadržati svoj servis in odločala je podaljšana igra, ki jo je z 8:6 dobil Federer. V drugem nizu je Murrayju v šesti igri uspel brejk, ki ga je potrdil še v osmi igri. Tudi v odločilnem nizu se Švicar ni pobral, servis je oddal v četrti in osmi igri. Federer je naredil kar 37 neizsiljenih napak.

Bo Murray lahko zaigral v finalu?
"Če bo moj hrbet v takem stanju, kot je zdaj, finala ne bom odigral. V tretjem nizu sem čutil vse hujše bolečine. Že od Abu Dabija imam težave," je povedal Murray in dodal: "Vedno znova je poseben občutek, ko premagam Rogerja. On je eden najboljših igralcev vseh časov.

"Nisem igral dobro. V drugem nizu sem delal veliko preveč napak. Andy je vse boljši, zelo je napredoval. Prav gotovo lahko dobi turnir za grand slam," je dejal Federer.

Monfils ni ponovil odlične predstave
Roddick je v drugem polfinalu s 7:6, 3:6 in 6:3 izločil Gaela Monfilsa. V odločilnem nizu je Američanu uspel brejk v osmi igri, s sijajnimi servisi pa prednosti ni izpustil iz rok. Francoz je v četrtfinalu presenetljivo odpravil prvega igralca sveta Rafaela Nadala.

Polfinale:
RODDICK (ZDA/4) - MONFILS (FRA/5)
7:6, 3:6, 6:3

MURRAY (VB/3) - FEDERER (ŠVI/2)
6:7 (6), 6:2, 6:2

Slovaki tretjič osvojili Hopmanov pokal
Slovaška je po letih 1998 in 2005 tretjič osvojila Hopmanov pokal. Za Dominika Hrbatyja je to že druga zmaga na Hopmanovem pokalu, zmagoslavja v Perthu se je veselil že leta 2005, ko je zmagal skupaj z Danielo Hantuchovo. Proti Safinu je serviral kar 20 asov.

Perth, Hopmanov pokal, finale:
SLOVAŠKA - RUSIJA 2:0

Čibulkova - Safina 6:7, 6:1, 6:4
Hrbaty - Safin 6:7, 7:5, 7:6
Čibulkova/Hrbaty - Safina/Safin - odpovedano

A. G.