Teja Gregorin in Tadeja Brankovič bosta v naslednjih dneh v središču pozornosti, saj sta na zadnjih tekmah pokazali pravo formo. Foto: RTV SLO
Teja Gregorin in Tadeja Brankovič bosta v naslednjih dneh v središču pozornosti, saj sta na zadnjih tekmah pokazali pravo formo. Foto: RTV SLO
Na Pokljuki je vse pripravljeno za začetek tekmovanj v sredo. Foto: RTV SLO
Na Pokljuki že vse nared za tekme

Prireditelji so kljub topli zimi dobro pripravili progo, v zadnjih dneh pa uspeli nastreljati še nekaj snega. Želijo si lepega obiska in dobrih slovenskih nastopov. Nedeljsko 4. mesto Teje Gregorin je dokaz, da lahko mešajo štrene na vrhu.

Glavni adutinji sta Tadeja in Teja
Pri ženskah bodo nastopile Tadeja Brankovič, Teja Gregorin, Andreja Mali, Dijana Grudiček in Tamara Barič. Andreja Grašič Koblar se bo tudi uradno poslovila pred svojimi navijači. "Pri dekletih veliko pričakujem predvsem od Gregorinove in Brankovičeve. Naša osnovna želja je uvrstitev med najboljših 15, a imata obe glede na zadnje dosežke verjetno višje cilje," je še dodal Nunar.

Bo Mariču uspel dober strelski nastop?
V moški konkurenci bodo Slovenijo zastopali Janez Marič (ob brezhibnem streljanju je sposoben priti tudi na zmagovalni oder), Gregor Brvar in Klemen Bauer. "Upamo, da bomo obdržali trend in da bomo ponovili izide, ki smo jih dosegli v Ruhpoldingu. Znani so tekmovalci, ki bodo nastopili. Veliko pričakujem predvsem od Mariča, ki je ob brezhibnem streljanju sposoben poseči tudi po stopničkah, preostali se še učijo. Upam, da se bosta na zasledovalno tekmo uvrstila vsaj dva," pred tekmami pravi direktor reprezentanc Borut Nunar.

Ole Einar bo treniral, Henklova se vrača
Žal ne bo nastopil sloviti Norvežan Ole Einar Björndalen, ki bo treniral v Dolomitih. Pripravljal se bo za biatlonsko svetovno prvesntvo v Anterselvi in za SP nordijskih smučarjev v Saporu, kjer načrtuje nastop v štafeti ter na 15 km v prosti tehniki. Njegovi zasledovalci na čelu z Nemcem Michaelom Greisom bodo imeli priložnost, da ga prehitijo v skupnem seštevku. Nastopila bo tudi Andrea Henkel, ki je zaradi bolezni morala izpustiti tekme v Ruhpoldingu.

V sredo bodo ženske tekmovale v šprintu, dan pozneje bo še moški šprint. Zasledovalni tekmi bosta na vrsti v petek in soboto, skupinska štarta pa v nedeljo.

Na Pokljuki že vse nared za tekme