Peter Prevc je skupaj s trenerji ocenil, da po operaciji še ni dovolj pripravljen, da bi resno tekmoval na uvodnih tekmah svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Prevc je skupaj s trenerji ocenil, da po operaciji še ni dovolj pripravljen, da bi resno tekmoval na uvodnih tekmah svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Prevc po osmih letih izpušča uvod sezone

"S trenersko ekipo smo se odločili, da v Wisli ne bom nastopil, ker bi morali zaradi tega kakšno stvar na hitro popraviti, spremeniti. Wislo bom tako zagotovo izpustil, verjetno še kakšno drugo tekmo, da se v miru pripravim in dvignem formo. Na tekme pa bom šel, ko bom dovolj pripravljen," je obrazložil Peter Prevc, ki bo izpustil uvodni tekmi na Poljskem, vrata pa je pustil priprta za nadaljnje odpovedi.

Bo Prevc začel sezono na Finskem, ali Rusiji, ali ...?
Po koncu tedna v Wisli sledi Ruka (24. in 25. 11.), kjer se je predtem navadno začenjala vsakokratna zimska skakalna sezona, iz Finske pa bo skakalna karavana skočila v Rusijo v Nižni Tagil (1. in 2. 12.). Nato sledi decembrska serija v Titisee Neustadtu in Engelbergu, nato pa pride na vrsto že tradicionalni prvi vrhunec zime – novoletna turneja štirih skakalnic.

Najboljši slovenski skakalec je letos prestal dve operaciji levega gležnja, zaradi česar je ostal brez poletne sezone in je imel močno okrnjene priprave. Po prvi operaciji se je skušal hitro vrniti na treninge in smuči, a je bilo očitno prehitro in so morali poseg ponoviti. Takrat je že Prevc javno napovedal, da ne bo več hitel in se bo skušal vrniti v svetovni pokal v čim boljši pripravljenosti.

Postave za Wislo še ni, v Innsbrucku preveč piha
"Ekipe za uvod v sezono na Poljskem še nisem določil, je pa že znano, da v njej zagotovo ne bo Petra Prevca. Za to smo se odločili iz preventivnih razlogov, saj imamo od lani slabe izkušnje s to skakalnico. Minulo sezono je bila zelo slabo pripravljena, zato ne bomo tvegali,"
je odločitev pojasnil skakalni selektor Gorazd Bertoncelj in dodal, da ima Prevc za zdaj še težave z gibljivostjo gležnja. Slovenski skakalci v Innsbrucku sicer nimajo sreče z vremenom. "Danes premočno piha, tako da ne bomo mogli opraviti treninga, tudi napoved za naslednje dni ni preveč spodbudna. Malo nas je presenetilo, ker sprva ni tako kazalo, zdaj pa po celi Evropi piha močan jugozahodnik, tako da tudi drugje ne morejo skakati," je sklenil Bertoncelj.

Peter Prevc po osmih letih izpušča uvod sezone