Magdalena Neuner je v drugi predaji Nemčiji pritekla neulovljivo prednost. Foto: EPA
Magdalena Neuner je v drugi predaji Nemčiji pritekla neulovljivo prednost. Foto: EPA
Slovenci dolgo v boju za stopničke

Kathrin Hitzer, Magdalena Neuner, Alexander Wolf in Daniel Böhm so vodili od štarta do cilja, drugo mesto so osvojili Francozi, tretje pa Rusi, ki so v ciljnem šprintu ugnali Italijane. Tekmo je odločila nemška zvezdnica Neunerjeva, ki je na polovici predala z 52 sekundami naskoka pred tekmeci. "Želela sem le opraviti svoje in biti čim boljša na strelišču, kar mi je tudi uspelo," je povedala prikupna Bavarka.

Bauer v kazenski krog
Francozi so si drugo mesto na tekmi, ki je bila tudi generalka pred svetovnim prvenstvom, ki ga bo čez štiri tedne gostil Hanti Mansijsk, priborili v zadnji predaji, ko so tekmeci preveč grešili in o tretjem mestu je odločil šele finiš. V boju za tretje mesto je bila tudi Slovenija, a je Fak moral na zadnjem streljanju stoje popravljati kar tri strele in izgubil možnost, da se bori za eno izmed stopničk. Pred tem je Malijeva tekmo začela osma, Gregorinova je ekipo pripeljala do šestega mesta, Bauer pa kljub kazenskemu krogu pri streljanju stoje na peto.
Velepec kar nekoliko nezadovoljen
Slovenija je bila na tekmi mešanih štafet v isti postavi peta že decembra na Pokljuki. "Lahko rečem, da smo imeli lepo priložnost, da se povzpnemo na zmagovalni oder, vendar se nam ni izšlo. Težave sta imela predvsem Teja in še večje Klemen, glede na to, kaj smo pričakovali od njiju. Andreja je opravila v skladu z napovedjo, Jakovu pa ni preostalo drugega, kot da tvega s streljanjem v zaključku. Če bi bili vsi tako uspešni kot onadva, bi se vmešali v boj za vrh, seveda ob upoštevanju, da so imele nekatere države svoje drugorazredne postave, kar pa ne velja povsem za Nemce, Francoze, Italijane in tudi za Ruse. Uvrstitev vseeno ni slaba, osebno pa sem še med tekmo upal na večji izkupiček," je bil nekoliko nezadovoljen glavni slovenski trener Uroš Velepec.

Mešana štafeta (2x6 km+2x7,5 km):                                  *    
1. NEMČIJA 1:13:31,6 (0+11)
Hitzer/Neuner/Wolf/Böhm
2. FRANCIJA +27,9 (0+7)
Brunet/Boilley/Jay/Boeuf
3. RUSIJA 1:01,4 (0+13)
Slepcoa/Guseva/Čerezov/Čudov
4. ITALIJA 1:02,0 (0+11)
5. SLOVENIJA 1:23,0 (1+13)
Mali/Gregorin/Bauer/Fak
6. ŠVEDSKA 1:57,8 (2+8)
7. ZDA 2:47,2 (1+13)
8. POLJSKA 3:12,2 (1+15)
9. FINSKA 3:20,2 (1+12)
10. NORVEŠKA 3:31,1 (3+12)
* - kazenski krogi+poprave
Slovenci dolgo v boju za stopničke