Felix Neureuther je v Leviju sijajno začel novo sezono. Veselil se je enajste slalomske zmage v karieri. Foto: Reuters
Felix Neureuther je v Leviju sijajno začel novo sezono. Veselil se je enajste slalomske zmage v karieri. Foto: Reuters

Zmagovalec letošnjega uvodnega slaloma na Finskem se želi zgledovati po zvezdniku Manchester Uniteda Zlatanu Ibrahimoviću. Šved se je pri 36 letih vrnil na zelenice po le sedmih mesecih. "Levi okrevajo hitreje," je sporočil "Ibra". Neureuther ga je na razgibavanju v bazenu posnemal: "Levi ne okrevajo kot navadni ljudje. Boril se bom do konca!"

"Z zdravniki se bom posvetoval, ali bom potreboval operacijo ali ne. Močno upam, da bi se pozdravil na drugačen način in nastopil na olimpijskih igrah, zato bi storil vse. A lahko rečem, da bom v Južno Korejo odpotoval le, če se bom čutil sposobnega osvojiti kolajno," je poudaril 33-letni Nemec. Olimpijski slalom v Pjongčangu bo 22. februarja.

Najprej ga bo pregled priznani športni zdravnik Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, ki pregleduje tudi nogometaše Bayerna in nogometaše nemške reprezentance. Obiskal bo tudi specialista za poškodbe kolena Christiana Finka v Innsbrucku.

Želi nadaljevati kariero
V svetovnem pokalu ima že 13 zmag, manjka pa mu olimpijska medalja. "Priznam, da je olimpijski nastop trenutno le v mojih sanjah," je še dodal Neureuther. Lindsey Vonn je pred igrami v Sočiju imela podobno poškodbo, se poskušala pravočasno vrniti, a ji ni uspelo.

"Za trenutek sem celo pomislil na konec kariere, a si hitro premislil. Verjamem, da se lahko vrnem še močnejši," je razmišljal dobitnik petih kolajn s svetovnega prvenstva.