Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Malsiner je zmagala s skokoma 90,5 in 94,0 m. Za 1,7 točke je premagala Japonko Nozomi Marujamo, ki je vodila po prvi seriji. Italijanski uspeh sta s tretjim in četrtim mestom dopolnili Annika Sieff in Martina Ambrosi, ki pa sta zaostala že več kot deset točk.

Šesta je bila Nika Prevc. Najboljša skakalka pretekle zime je skočila 86,0 in 90,0 m. V finalu je pridobila dve mesti. Štiri je v drugi seriji izgubila Tina Erzar, ki je bila sedma, Ema Klinec pa je končala na osmem mestu. Jerica Jesenko je bila 28., Ajda Košnjek 29., Taja Bodlaj pa je na 34. mestu premagala le dve skakalki in je ostala brez druge serije.

"Še ena tekma je za nami, z rezultati pa zagotovo ne moremo biti najbolj zadovoljni. Rad bi pohvalil Tino za še en odličen rezultat. Preostala dekleta pa bodo morala malce dodati in se morda malce spočiti pred tekmo v Klingenthalu," je dejal glavni trener Jurij Tepeš.

Sicer je bila konkurenca v Rasnovu zelo okrnjena, saj so manjkale Avstrijke, Nemke, Kanadčanke, Romunijo je izpustila tudi dotlej vodilna skakalka poletja, Japonka Sara Takanaši. Manjkajo tudi slovenski skakalci. Poletna sezona se bo nadaljevala v Hinzenbachu 28. in 29. septembra. V Avstriji bodo nastopili le skakalci. Nato sledi le še finale sezone v Klingenthalu v Nemčiji, ki bo 5. in 6. oktobra.