Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Najstarejši od bratov Prevc je kljub nekaj težavam pri doskoku s 124,6 točke vodil že po prvi seriji (107 m) pred branilcem naslova Anžetom Laniškom (SSK Mengeš), ki je skočil 104,5 m in zbral 123,6 točke, tretji pa je bil svetovni prvak z velike skakalnice Timi Zajc (Ljubno BTC) s 104 m in 122,7 točke. V finalni seriji se mesta na zmagovalnem odru niso spremenila. Najboljša sedmerica skakalcev je skočila z naletnega mesta nižje. Daljavo finala je sicer postavil Lovro Kos (Ilirija) s 106,5 m, a je zaradi slabšega doskoka končal na četrtem mestu.

Zajc je po 105 m dolgem skoku zbral 257,7 točke, Lanišek je bil s pol metra daljšim skokom za 2,8 točke uspešnejši, Prevc pa je nato Laniška ugnal za le pol točke ob enaki daljavi v finalu. S tem se je 31-letni Prevc po letu 2016 znova razveselil državnega naslova. "Razplet je zame presenečenje. Res nisem pričakoval, da bom najmočnejši, ampak tako se je izkazalo. S fanti smo vedno precej izenačeni, na svetovnem pokalu pa se naredijo večje razlike kot na treningu," je dejal najuspešnejši slovenski skakalec v zgodovini.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

V konkurenci skakalk je bila v obeh serijah prepričljivo najboljša Ema Klinec s 103 in 108 m, potem ko je v finalu skakala z zaletnega mesta nižje od konkurence. Zbrala je 258,3 točke. Srebrno medaljo je osvojila Nika Prevc (Triglav Kranj) s 101,5 in 107 m ter 244,8 točke, bronasto pa Nika Križnar (Norica Žiri) s 100 in 103,5 m ter 233,8 točke.

"Finalni skok je bil tisti moj skok. Zelo lep, tudi telemark, ki ga je pri tej dolžini ob vetru v hrbet kar težko narediti. Ko sem startala v finalu, sem si rekla, da če bom kdaj želela serijsko zmagovati v svetovnem pokalu, bo treba znati tudi to. Uspelo mi je, in upam, da mi bo tudi pozimi," je povedala Klinec.

Slavila je tudi v konkurenci mešanih ekip z Niko Križnar, Marcelom Stržinarjem in Rokom Oblakom. Druga je bila ekipa Tržič FMG s Tajo Bodlaj, Ožbetom Zupanom, Ajdo Košnjek in Jako Drinovcem. Bron je pripadel prvi ekipi Triglava Kranja z Niko in Petrom Prevcem, Markom Hafnarjem in Tejo Pavec.

Ema Klinec in Peter Prevc državna prvaka