Peter Prevc se je spet izkazal. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Prevc se je spet izkazal. Foto: www.alesfevzer.com

Slavil je Gregor Schlierenzauer, ki je vodil že po prvi seriji, v kateri je s 96 metri postavil rekord skakalnice. Zmagovalec 53 tekem za svetovni pokal je bil najdaljši tudi v drugi seriji (89,5 m). Na koncu je zbral 8,2 točke več od Slovenca.

Prevc je v prvi in drugi seriji pristal pri 89 metrih. Tretji je bil Norvežan Kenneth Gangnes (231,3 točke), ki je skočil 91 in 86 metrov. "Današnja tekma je bila težka za vse, veter je bil močan in za vrh je bilo potrebno tudi nekaj sreče. V prvi seriji sem pri odskoku naredil manjšo napako, kar me je stalo dva metra, to pa bi skoraj zadostovalo za preboj med najboljšo trojico. V drugi seriji pa sem imel tudi nekaj sreče z vetrom in to s pridom izkoristil," je dejal Prevc.

Anže Lanišek je bil 25. (210,6 točke), Anže Semenič in Rok Justin pa se nista prebila med 30 finalistov.

Že pred zadnjo tekmo je bilo jasno, da je skupni zmagovalec poletne velike nagrade Japonec Kento Sakuyama, ki je zbral 561 točk, drugi je bil Gangnes s 402, tretji pa Robert Kranjec (349), ki na zadnji tekmi ni nastopil. Prevc, ki je več kot polovico tekem izpustil, je bil z 251 točkami šesti.