Planiški praznik bo letos znova popoln. Piko na i mu vsakič postavijo glasni ljubitelji poletov. Foto: BoBo
Planiški praznik bo letos znova popoln. Piko na i mu vsakič postavijo glasni ljubitelji poletov. Foto: BoBo

Prodaja vstopnic se bo začela v torek, 1. marca. Planiški praznik bo med 24. in 27. marcem. Kot je to v navadi, se bo začelo s četrtkovimi kvalifikacijami, v petek bo posamična tekma, v soboto ekipna, v nedeljo pa še finale svetovnega pokala. Vse preizkušnje bodo v neposrednem prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.

Navijači so se v izteku letalnice bratov Gorišek zadnjič zbrali marca 2019. Leto pozneje se je sezona zaradi pandemije covida-19 predčasno končala med norveško turnejo. Tedaj bi moralo biti pod Poncami svetovno prvenstvo v poletih, ki je bilo nato prestavljeno na december. Tako je v zimi 2020/21 Planica kar dvakrat gostila skakalno elito. Najprej na decembrskem svetovnem prvenstvu, marca lani pa še na tradicionalnem zaključku svetovnega pokala. Oba dogodka sta potekala brez gledalcev v zaprtem mehurčku.

Svetovni pokal v smučarskih skokih se bo sicer nadaljeval v sredo, ko se bo začela norveška Raw Air turneja. Tokrat bodo tekme le v Lillehammerju in Oslu, saj potem med 10. in 13. marcem sledi svetovno prvenstvo v poletih, ki ga bo gostil Vikersund. Konec tedna pred Planico bodo tudi na sporedu poleti, saj se bo karavana svetovnega pokala ustavila v Nemčiji na oberstdorfski letalnici Heinija Klopferja.

V Planici se znova obeta skakalni praznik s številnimi gledalci
Imetniki vrednotic

Vsi imetniki vrednotnic, ki ste jih zamenjali skladno s 65. členom zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije covida-19 (ZIUOOPE), lahko te uporabite ob nakupu novih vstopnic.

Unovčevanje vrednotnic za vstopnice morate urediti najkasneje do petka, 18. marca 2022. Vrednotnice ne zagotavljajo prednosti pri nakupu novih vstopnic.

Vrednotnice ne veljajo kot vstopnice in tudi jih ne bo mogoč na dogodku zamenjati za vstopnice.

Prav tako ne veljajo vstopnice za svetovno prvenstvo v smučarskih poletih FIS iz leta 2020, če jih skladno z zakonom o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije covida-19 (ZIUOOPE) niste že zamenjali za vrednotnice.

Kupci, ki ne bodo izkoristili vrednotnic, ali ne bodo izkoristili celotnega zneska prejetih vrednotnic, bodo imeli možnost vračila denarja po 10. aprilu 2022.