Foto: BoBo
Foto: BoBo

Planiški spektakel se po dveh letih prepovedi udeležbe zaradi epidemičnih ukrepov letos znova dogaja s polno udeležbo. Zbralo se je kar 13.000 gledalcev.

Z Zavarovalnico Triglav je dolino pod Poncami v okviru akcije Otroci Triglava v Planici letos obiskalo že več kot 4.000 ljudi. Med njimi je bilo več kot 3.770 otrok s spremljevalci, 11 velikih družin in okoli 200 ljudi s posebnimi potrebami.

"Gledalci so spet tu in temu je primerno tudi vzdušje. Toliko gledalcev na prvi dan že dolgo časa ni bilo. Z vseh koncev Slovenije so danes prišli predvsem otroci," je za Televizijo Slovenija poročal Jan Novak.

Glasbeni oder. Foto: MMC RTV SLO/T. J.
Glasbeni oder. Foto: MMC RTV SLO/T. J.

Gledalci so si lahko zjutraj ogledali prvo serijo treninga, nato pa so zaradi težav z naletom morali kvalifikacije prestaviti z 11. na 15. uro. "Čeprav imajo organizatorji nekaj težav z naletom, pa to ne vpliva na samo vzdušje," je še poročal Jan Novak.

Tudi novinar Vala 202 Aleš Smrekar je tvitnil, da je vzdušje v Planici letos fenomenalno. Gledalci namreč ne pridejo samo opazovat vznemirljivih poletov, temveč tudi uživajo v spremljevalnem zabavnem programu.

Organizatorji so tako kot v preteklosti pripravili oder, kjer nastopajo glasbene skupine. Na posebnem odru Vala 202 so se danes predstavili Joker out, v petek se bodo Zmelkoow, v soboto Mi2 in v nedeljo Veseli Begunjčani.

V Planici najboljši športni dan za šolarje
Začetek planiškega praznika: po dveh letih spet gledalci