Bodo zdravniki dovolili Carlu Janki, da nadaljuje sezono? Foto: EPA
Bodo zdravniki dovolili Carlu Janki, da nadaljuje sezono? Foto: EPA

Janka je manjši operativni poseg prestal v sredo zjutraj na zasebni kliniki v Zürichu. Dobitnik velikega kristalnega globusa za tekmovalno leto 2009/10 je imel že nekaj časa težave z motnjo srčnega ritma. Čeprav je že kazalo, da bo zaradi operacije dalj časa odsoten iz belega cirkusa, si 24-letnik želi nastopiti že ta konec tedna na jubilejnem 50. pokalu Vitranc.

Neuspešni SP pospešil operacijo
Janki so zdravniki težavo odkrili decembra, a je tekmovalec vztrajno zatrjeval, da težave niso tako hude, da ne bi mogel končati letošnje sezone. Najprej je nameraval iti pod nož po koncu sezone, vendar se je stanje nekoliko poslabšalo na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu, na katerem ni ubranil veleslalomskega naslova svetovnega prvaka iz Val d'Isera. Janka se je zato odločil, da bo kratek tekmovalni premor izkoristil za operativni poseg, ki je trajal dve uri.

Kristalni globus že predal tekmecem
Tekmovalec se je že dve sezoni v pripravljalnem obdobju bojeval s skrivnostnim virusom, ki je očitno v tej zimi pustil precejšnje posledice na smučarjevemu zdravju in počutju. V letošnji sezoni tako nima tako dobrih rezultatov kot v prejšnjih. Za zdaj je še brez zmage in izgubil je vse možnosti, da bi ubranil veliki kristalni globus.