V sezoni 2015/16 je Kenneth Gangnes v svetovnem pokalu zaostal le za Petrom Prevcem in Severinom Freundom. Foto: EPA
V sezoni 2015/16 je Kenneth Gangnes v svetovnem pokalu zaostal le za Petrom Prevcem in Severinom Freundom. Foto: EPA

"Če noge niso stoodstotno pripravljene, nima več smisla. Preprosto nismo našli rešitve za poškodovano mišico. Nekaj ni bilo v redu in stanje se ni izboljševalo. Včasih sem imel celo težave pri hoji po stopnicah. Zaradi te odločitve je za mano kar nekaj neprespanih noči. Mislim, da sem se pravilno odločil, čeprav je odločitev boleča," je dejal 29-letni skakalec, ki je dodal, da je "vsaj lahko izpolnil del svojih ciljev".

Imel je številne težave s poškodbami, prava kalvarija pa se je začela po najuspešnejši sezoni 2015/16. Tedaj sicer Gangnes ni bil kos tako rekoč nepremagljivemu Petru Prevcu, a je v skupnem seštevku svetovnega pokala zasedel tretje mesto, v tisti sezoni vpisal svojo edino zmago med elito, ko je bil najboljši na domači tekmi v Lillehammerju, in bil imeniten na svetovnem prvenstvu v poletih, kjer je zaostal le za slovenskim asom, na ekipni tekmi pa je osvojil zlato kolajno.

Naslednjo zimo je izpustil zaradi operacije križnih vezi. Poleti 2017 se je vrnil, toda tik pred olimpijsko sezono je znova moral na operacijo, saj je znova strgal križno vez. V osmih letih je kar štirikrat operiral križne vezi. Potem ko je letos saniral poškodovano koleno, pa so se začele težave s stegensko mišico, ki so vodile h koncu kariere. Zdaj se z norveško zvezo dogovarja, da bi v kakšni drugi vlogi ostal povezan s skakalnim športom.