Podkorensko strmino bodo za rekreativne smučarje zaprli na začetku prihodnjega tedna. Foto: MMC RTV SLO
Podkorensko strmino bodo za rekreativne smučarje zaprli na začetku prihodnjega tedna. Foto: MMC RTV SLO
V Kranjski Gori so Slovenci dosegli štiri zmage, vse v slalomu. Dvakrat je bil najboljši Bojan Križaj (1982, 1986), po enkrat pa Rok Petrovič (1985) in Jure Košir (1999). Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Reinfried Herbst
Lani je bila Kranjska gora v znamenju Avstrijcev. Veleslalom je dobil Marcel Hirscher, slalom pa Reinfried Herbst. Foto: Reuters

V soboto, 5. marca, bo na sporedu veleslalom, dan pozneje pa še slalom. Letos pa bo po tekmi svetovnega pokala v ponedeljek še slalomska preizkušnja evropskega pokala.

Malo prireditev s takim jubilejem
"Ni veliko športnih prireditev v Sloveniji, ki se lahko pohvalijo s takšnim jubilejem. Trdo smo delali za to, zagotovili pa smo si tudi prihodnost, saj bo pokal v Kranjski Gori tudi v prihodnje. Ob petdesetletnici smo pripravili kup dodatnih prireditev, izdali smo tudi knjigo, na večerji v petek bomo podelili priznanja najbolj zaslužnim," je pojasnil generalni sekretar organizacijskega komiteja tekmovanja Srečko Medven.

Snežne razmere ugodne
Snega je dovolj. Na progi imajo po vsej dolžini najmanj pol metra snega, v zadnjih dneh pa nizke temperature omogočajo tudi izdelavo zalog umetnega snega. Zaradi priprav na svetovni pokal bodo progo za rekreativne smučarje zaprli v začetku naslednjega tedna.

Bela večerja in XL Party
Zdaj je v Kranjski Gori že postalo tradicionalno tudi dogajanje ob progah. Letos bodo pripravili dva večja dogodka. Že pred tekmami v petek bo t. i. Bela večerja, na katero so povabili vse dosedanje zmagovalce tekem v Kranjski Gori. V soboto bodo za vse obiskovalce v središču kraja poskrbeli še z glasbeno-zabavnim programom, letos imenovanim XL Party z vrhuncema ob nastopih Snapa in Big Foot Mame.

Vstopnice že v predprodaji
Prireditelji pričakujejo vsaj 5.000 navijačev v soboto in še nekaj več tisoč v nedeljo. Vstopnice so na voljo že v predprodaji. Najcenejše na stojiščih za šest do osem evrov, na tribunah od 15 do 25 evrov, vstopnice VIP pa bodo na voljo od 130 evrov naprej. Organizirani navijači in šolska mladina si bodo lahko tekmovanja ogledali s popustom.