Peter Prevc bo imel v naslednji sezoni kar dve priložnosti, da znova zablesti v Planici. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Prevc bo imel v naslednji sezoni kar dve priložnosti, da znova zablesti v Planici. Foto: www.alesfevzer.com

27-letni skakalec iz Dolenje vasi pri Železnikih je letošnjo sezono končal na osmem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zbral je 789 točk. Misli je seveda že usmeril k naslednji sezoni, ki se bo znova začela v Wisli 20. novembra.

Bazične priprave so skakalci opravili sami, skupni treningi pa se bodo začeli v ponedeljek. Zadnje dni je reden gost stadiona v Radovljici, kjer pridno nabira kilometre.

Smučarski skakalci v ponedeljek začenjajo z organiziranim skupnim treningom

"V naravi sem si označil vsakih 50 metrov in delal šprinte teka s štoparico. Najpomembnejše je, da dobim kondicijo. Na skakalnici bom nato lahko naredil veliko število skokov v enem dnevu," je v pogovoru za TV Slovenija dejal Prevc, ki je pred štirimi leti osvojil veliki kristalni globus z rekordnimi 2303 točkami.

"Upam, da bomo lahko v miru vse testirali. V naslednji sezoni bo treba biti že na začetku novembra v zelo dobri formi in jo nato še dvigniti do spektakla v Planici. Tudi na treningu bo konkurenca, malce se bomo zbadali in si povedali zgodbe zadnjih dveh mesecev," se nekdanji svetovni rekorder (250 metrov; 14. februar 2015, Vikersund) veseli začetka skupnih priprav v ponedeljek.

Decembra in marca spektakla pod Poncami
Na letalnici bratov Gorišek se bodo najboljši smučarski skakalci za kolajne potegovali med 11. in 13. decembrom. V sezoni 2020/21 bosta v dolini pod Poncami dve veliki tekmovanji, ob svetovnem prvenstvu še finale svetovnega pokala, ki bo med 26. in 28. marcem 2021.

Peter Prevc pridno nabira kilometre na stadionu v Radovljici