Srečko Medven pričakuje okrog 15.000 obiskovalcev. Foto: Simon Maljevac
Srečko Medven pričakuje okrog 15.000 obiskovalcev. Foto: Simon Maljevac
Kranjska Gora
Na vrhuncu zime bosta nastopila tudi Ted Ligety in Marcel Hirscher. Foto: Simon Maljevac

Obilne snežne padavine v preteklih tednih so odgnale skrbi glede priprave prog, organizatorji pa so zadovoljni tudi z vremensko napovedjo za prihodnji teden, ki bo omogočila vrhunske pogoje za tekmovanje na poligonu v Podkorenu. "Na progi je zadostna količina snega, progo pa bomo v zadnjem tednu še dodatno utrdili z vodo. Priprave potekajo brez večjih težav, saj imamo kvalitetno ekipo, ki jo vodijo pravi strokovnjaki," je na tiskovni konferenci v Ljubljani povedal generalni sekretar OK Pokala Vitranc Srečko Medven.

Neposredni prenos v 18 držav
Kranjskogorčani so v zadnjem letu dodatno investirali v sistem zasneževanja prog, prav tako pa so uredili dodatne komunikacijske vode, ki bodo omogočili boljšo produkcijo TV-signala ter bolj kakovostne meritve časov. Za obe tekmi svetovnega pokala naj bi bilo akreditiranih okrog 250 novinarjev, prenos v živo pa naj bi spremljali v 18 državah.

Proračun dober milijon evrov
Medven je potrdil, da se bosta Pokala Vitranc zagotovo udeležila dva svetovna prvaka iz Schladminga. Američan Ted Ligety bo skušal obdržati prednost v skupnem seštevku veleslaloma, Avstrijec Marcel Hirscher pa si poleg boja za mali slalomski globus obeta velik točkovni izkupiček, ki bi ga popeljal blizu zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zmagovalca posameznih preizkušenj naj bi prejela okrog 28.000 evrov, skupni proračun celotne prireditve pa znaša 1.260.000 evrov. Celoten znesek naj bi organizatorji pokrili iz naslova TV-pravic in prispevkov številnih sponzorjev.

S slovenskimi zastavami brezplačen vstop
Boje na podkorenški strmini naj bi si ogledalo okrog 15.000 gledalcev, za katere bo poskrbljeno tudi z brezplačnimi prevozi iz Kranjske Gore, bogatim spremljevalnim programom, za nameček pa si bo vsak obiskovalec s slovensko zastavo (vsaj 100 x 60 cm) lahko tekmovanje ogledal brezplačno.