Ana Bucik se z zanesljivimi koraki prebija v svetovni slalomski vrh. Foto: Reuters
Ana Bucik se z zanesljivimi koraki prebija v svetovni slalomski vrh. Foto: Reuters

Bucikova je za pet stotink sekunde premagala Nemko Maren Wiesler in za osem stotink njeno rojakinjo Christino Geiger, potem ko se je v torek v Santi Caterini s 15. mestom v slalomu prvič uvrstila v prvo petnajsterico uvrščenih na tekmovanju za svetovni pokal alpskih smučark.

Po prvi vožnji ni kazalo na zmago, saj je Bucikova za vodilno Avstrijko Liso Mario Zeller zaostajala več kot pol sekunde, toda v finalu je imela najboljši čas in se prebila na vrh.

Slovenski uspeh je dopolnila Maruša Ferk, ki je zasedla osmo mesto. Klara Livk je bila 21., Saša Brezovnik pa je zasedla 27. mesto.

Zinal je že včeraj gostil ženski tekmi v veleslalomu za evropski pokal. Na prvem veleslalomu se je s petim mestom izkazala 17-letna Meta Hrovat, ki je za zmagovalko Italijanko Karoline Pichler zaostala za dobri dve sekundi (+2,38). Na tej tekmi je bila Tina Robnik 10. (+3,65)

Na drugem veleslalomu je bila od šesterice Slovenk zopet najvišje uvrščena Hrovatova, ki je zasedla 11. mesto. Slavila je Stephanie Brunner iz Avstrije.