Jaka Hvala je po prvi seriji Kuusama celo vodil. 19-letni Primorec je napovedal, da dan, ko bo stal na stopničkah ali celo zmagal tekmo svetovnega pokala, ni več daleč. Foto: EPA
Jaka Hvala je po prvi seriji Kuusama celo vodil. 19-letni Primorec je napovedal, da dan, ko bo stal na stopničkah ali celo zmagal tekmo svetovnega pokala, ni več daleč. Foto: EPA
Marjan Jelenko
Marjan Jelenko je presenetil s petim mestom. Foto: BoBo

Skakalci so bili pretekli konec tedna tretji na ekipni tekmi v Kuusamu, medtem ko sta kombinatorca Marjan Jelenko in Mitja Oranič v ekipni preizkušnji osvojila četrto mesto.

Na "tapeti" skakalcev tiskovni predstavnik Trbovc
Dobre uvrstitve sta oba tabora pospremila z nasmejanimi obrazi. Kombinatorci, ki so prvič po dolgem času v vrhu, so ostali skromni pri napovedih za naprej, selektor skakalcev Goran Janus pa je tiskovnega predstavnika smučarske zveze Tomija Trbovca celo malo okaral: "Ja Tomi, upam da ti ne bo prišlo v navado, da se takole vsak vikend srečujemo. Tudi mi potrebujemo počitek, regeneracijo. Za nami sta šele dve tekmi, cela sezona je še pred nami," je uvodoma dejal Janus, ki je bil s svojimi varovanci oziroma z njihovimi skoki zadovoljen: "Z vikendom sem zadovoljen, imamo višjo raven skakanja, a še delamo napake. Rezultati med deset so vrhunski, a ne smemo prehitevati."

Za prihodnje tekme si želijo napredek
Večina skakalcev, novinarske konference so se udeležili Peter Prevc, Matevž Pungertar, Jernej Damjan, Robi Kranjec, Jurij Tepeš in Jaka Hvala, je bila sicer z uvodom delno zadovoljna, vsi pa si za prihodnje tekme želijo napredek. O ciljih niso hoteli govoriti, spet pa je bil zbadljivk deležen Trbovc. "Tomi, pa kaj ti vseskozi drezaš v njih s temi cilji, kaj bi rad izvedel. No, saj veš, da se šalim," je dejal Janus in priznal, da so obveznosti do pokroviteljev vsekakor sladke, čeprav torte tokrat ni bilo, ker "ni bilo stopničk".

Triplat: Trdo delo obrodilo sadove
Trener kombinatorcev Primož Triplat je bil še bolj zadovoljen kot Janus, saj 200 točk Slovenija v nordijski kombinaciji že dolgo ni imela, sploh pa ne po uvodnih štirih tekmah sezone. "Končno se kažejo rezultati trdega dela zadnjih štirih let. Močni smo in ni se nam treba bati za naprej. Želimo še višje, a ostanimo realni. Ne morem zdaj na naslednjih tekmah pričakovati uvrstitev na stopničke. Tekmovalca sta še mlada, še bo čas za dokazovanje," je dejal Triplat.

Jelenko še ne želi govoriti o stopničkah
Marjan Jelenko
je poleg ekipnega četrtega mesta dosegel tudi peto mesto med posamezniki. "Presenetile so me te tekme, predvsem tekaško. Dobro smo trenirali, upam, da bo šlo tako naprej tudi v nadaljevanju, da bom dobro sestavil tako skok kot tudi tek. Prehitro je govoriti o stopničkah, a bom dal vse od sebe."

Prihodnji konec tedna bodo kombinatorci v Ramsauu, skakalci pa že ta konec tedna v olimpijskem Sočiju.