Žiga Jelar je na 25. mestu najboljši Slovenec v seštevku poletne velike nagrade. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Jelar je na 25. mestu najboljši Slovenec v seštevku poletne velike nagrade. Foto: www.alesfevzer.com

Na startni listi je bilo le 47 skakalcev, tako da so vsi uvrščeni na sobotno tekmo. Namesto kvalifikacij so na Poljskem izvedli prolog, na katerem je s 129,5 m slavil zmago Forfang. Zbral je 135 točk. Pol metra krajši je bil Estonec Artti Aigro, ki je zbral 2,5 točke manj, tretji pa Američan Tate Frantz s 127,5 m, ki je za Norvežanom zaostal 4,5 točke.

V precej okrnjeni konkurenci, saj je konec tedna na sporedu tudi celinski pokal v Trondheimu, kjer bo letos vrhunec zime svetovno nordijsko prvenstvo, so nastopili trije Slovenci. Jelar je pristal pri 115,0 m, s tem dosežkom pa si je razdelil 16. mesto z Avstrijcem Davidom Haagnom. Zbrala sta natanko 20 točk manj od Forfanga. Maksim Bartolj je bil s 115,5 m 23., Domen Prevc pa je s 111,5 m prehitel le štiri tekmovalce.

Wisla je bila sprva na programu že sredi avgusta, zaradi neurja pa se je posulo zemljišče v iztek Malinke, kar je terjalo sanacijo in prestavitev tekmovanja. Na skakalnici Adama Malysza bosta tekmi za poletno veliko nagrado v soboto in nedeljo ob 15.00.

Medtem bo v Trondheimu nastopilo pet Slovencev, na Norveškem pa bodo v celinskem pokalu skakala tudi dekleta. Slovenke so tja odpotovale v najmočnejši zasedbi, preizkušnji v Wisli pa sta bili odpovedani, saj je bilo prijavljenih premalo skakalk.