Tina Maze je na tirolskem smučišču v preteklosti dosegala dobre izide in optimistično pričakuje sobotno tekmo. Foto: Reuters
Tina Maze je na tirolskem smučišču v preteklosti dosegala dobre izide in optimistično pričakuje sobotno tekmo. Foto: Reuters

Tako kot se je sezona začela, se je tudi končala: z zmagoslavjem Američana in Švedinje v skupnem seštevku. V novi sezoni bosta oba znova v boju za najvišja mesta. Njuni glavni tekmeci bodo Benjamin Raich, Hermann Maier, Janica Kostelić in Renate Götschl.

Avstrijski ledenik prve tekme pričakuje pod vtisom septembrske nesreče gondole, v kateri je umrlo 9 Nemcev. Žrtvam se bodo v soboto in nedeljo poklonili z minuto molka.

Od Slovencev bodo v Söldnu nastopili Tina Maze, ki je tu zmagala pred tremi leti, Mateja Robnik, Ana Drev, Drago Grubelnik, Aleš Gorza, Bernard Vajdič in Mitja Valenčič. Sobotni ženski veleslalom bo odprla prav Tina Maze, ki bo imela štartno številko ena. Prva vožnja bo ob 9.45, druga pa ob 12.45.

Do naslednjih tekem v Severni Ameriki bodo smučarji nato imeli mesec premora, ki pa ga že prihodnje leto najbrž ne bo več. Mednarodna smučarska zveza razmišlja o dodatnih slalomih na Finskem. Skupno bodo imeli smučarji letos na sporedu 39 tekem, smučarke pa dve manj. Sezona se bo končala s finalom v švedskem Äreju 19. marca.

Veleslalom (Ž), štartna lista:             
 1  T. MAZE             SLO
 2  J. MANCUSO          ZDA
 3  T. POUTIAINEN       FIN
 4  N. HOSP             AVT
 5  A. PÄRSON           ŠVE
 6  M. RIENDA CONTRERAS ŠPA
 7  M. ERTL             NEM
 8  G. SIMARD           KAN
 9  K. PUTZER           ITA
10  E. GÖRGL            AVT
11  M. DORFMEISTER      AVT
12  J. KOSTELIĆ         HRV
13  A. OTTOSSON         ŠVE
14  A. FORSYTH          KAN
15  M. SCHILD           ŠVI
... 36 A. DREV SLO 60 M. ROBNIK SLO