Delavci na progi so takole pospravili vrata. Foto: EPA
Delavci na progi so takole pospravili vrata. Foto: EPA
Alpske smučarke so takole razočarane zapuščale pohorsko strmino. Foto: Reuters

Večina trenerjev se je strinjala, da vse tekmovalke ne bi imele enakovrednih pogojev, saj je bilo na startu kar 85 tekmovalk. Tekmo bi sicer morala odpreti Tina Maze, ki je lani pod Pohorjem slavila ravno s številko 1.

Vprašljiv tudi slalom
Organizatorji bodo v nedeljo poskušali izpeljati slalom, ki pa je zaradi slabih razmer prav tako vprašljiv. Dokončna usoda tekme bo znana tik pred prvo vožnjo. Obeti so dobri - v noči na nedeljo naj bi se temperature spustile na minus dve stopinji, po utrjevanju proge pa bo proga verjetno zelo ledena. Odpadli veleslalom so želeli prestaviti na ponedeljek, vendar so kasneje to možnost zavrnili. Nadomestno prizorišče še ni znano.

Tina je razočarana
"Škoda zaradi številnih gledalcev, ki so prišli bodrit našo ekipo. Na ogledu je bil sneg zelo mehak. Zavedam se, da so se organizatorji zelo potrudili, da bi nam omogočili solidne pogoje za nastop, zato je razočaranje še večje. Tudi sama sem bila zelo nervozna, že ko sem se peljala z žičnico. Lepo bi bilo, če bi imela priložnost ponoviti lanski uspeh," je bila po odpovedi razočaranan Mazejeva.

"Proga je bila v zelo slabem stanju, čeprav so se organizatorji trudili, da bi nam omogočili dobro tekmo, kot vselej na Pohorju. Škoda, toda mislim, da je bila taka odločitev za tekmovalke boljša, saj pogoji ne bi bili enakovredni in bi bil nastop mogoče celo nevaren," je povedala vodilna v veleslalomskem seštevku Švedinja Anja Pärson.