Foto:
Foto:
Herman Maier želi domov z vsaj eno kolajno.

Američan kljub že dvema zlatima medaljama ne bo povsem neobremenjen, saj bo branil zlato iz St. Moritza. Tudi po izidih iz letošnje sezone je prvi favorit Miller, zmagovalec Söldna in Vald'Isera. Če bi Bode zmagal, bi postal prvi smučar po 40 letih s tretjim zlatom na enem SP-ju.

"Snežne razmere v Bormiu mi zelo ustrezajo, veliko bo odvisno od postavitve proge. Za medalje se bo potegovalo 10 smučarjev," je povedal Bode, ki je za najnevarnejša tekmeca označil Avstrijca Benjamina Raicha in Hermana Maierja.

Herman ne želi domov praznih rok
Za Raichom je dobra veleslalomska sezona. Dvakrat je bil na odru za zmagovalce, štirikrat pa četrti. Maier je bil razočaran po smuku in superveleslalomu, zato se želi domov vrniti z vsaj eno kolajno.

Če bi Thomasu Grandiju uspeli vožnji kot v Flachauu in Alta Badii, bi mu verjetno tudi Miller težko sledil. Gostitelji svoje upe polagajo na Massimiliana Blardoneja, ki je zmagal na zadnji veleslalomski preizkušnji v Adelbodu. Tu je še stari maček Lasse Kjus. Letos je enkrat že stal na samem vrhu (Vail).

Od Slovencev največ pričakuejmo od Aleša Gorze. V St. Moritzu je bil četrti, po besedah Aleša, pa je pripravljen na ponovitev senzacije: "V Podkorenu smo trenirali v odličnih razmerah na terenu, ki je podoben temu v Bormiu. Menim, da smo pripravljeni za nastop. Ne vidim razloga, da to ne bi bil še en uspešen nastop, kot je bil v St. Moritzu, tudi takrat sem na zadnjih treningih smučal zelo dobro. na tem prvenstvu sem zadovoljen s svojim nastopom v superveleslalomu in kombinacijskem smuku. Dobil sem samozavest, ki sem jo nujno potreboval. Na štartu veleslaloma bo veliko dobrih tekmovalcev, a se imam tudi sam za enega izmed njih. Želim si smučati tako kot na zadnjih treningih v Kranjski Gori. Z dvema takšnima nastopoma se lahko uvrstim med prvih deset. Komaj čakam na tekmo."

Na štartu bosta poleg Gorze še Mitja Valenič in Bernard Vajdič, ki pa imata veliko manjša pričakovanja. "Pred prvenstvom sem treniral po posebnem programu. Veliko več časa sem posvetil slalomu. Kot sem slišal, nas čaka agresiven sneg – sam zadnje čase bolje smučam na ledeni podlagi," je bil mnenja Valenčič, Vajdič pa je pred tekmo povedal: "V Kranjski Gori sem dobil boljši občutek za veleslalom. Sem sem prišel pokazat vse, kar znam."