Elisabeth Görgl je do zdaj na svetovnih prvenstvih osvojila 'le' en bron - tretja je bila na prejšnjem prvenstvu v superkombinaciji. Foto: Reuters
Elisabeth Görgl je do zdaj na svetovnih prvenstvih osvojila 'le' en bron - tretja je bila na prejšnjem prvenstvu v superkombinaciji. Foto: Reuters
Elisabeth Görgl, Julia Mancuso in Maria Riesch
Elisabeth Görgl, Julia Mancuso in Maria Riesch so nastopile s štartnimi številkami od 16 do 21. Foto: Reuters
Tina Maze
Tina Maze je dosegla svoj tretji najboljši uspeh v tej disciplini na SP-jih. Boljša je bila v letih 2009 (5. mesto) in 2005 (6. mesto), slabša pa v letih 2007 (14. mesto) in 2001 (32. mesto). Foto: Reuters
Za uvod avstrijsko zmagoslavje
Mazejeva najbolje letos, a kljub temu 11.

Avstrijka si je naslov svetovne prvakinje na superveleslalomu zagotovila predvsem v izjemnem srednjem delu. "Morala sem se boriti z vsem srcem, bilo je zelo ledeno. Vso kariero sem se borila in trudila, da bi nekoč le osvojila zlato medaljo na velikem tekmovanju. Zdaj mi je uspelo," se je oddahnila Görglova.

Medalji še za Julio Mancuso in Mario Riesch
Druga medalja v hitrih disciplinah gre pričakovano v ZDA, a ne najboljši tekmovalki zadnjih let Lindsey Vonn, ampak Julii Mancuso. Na velikih tekmovanjih zadnja leta kot po pravilu smuča najbolje v sezoni, tako je bilo tudi tokrat, saj je prišla do svoje četrte medalje na SP-jih. Ljubljenki domačega občinstva Marii Riesch je pripadel bron.

Lindsey Vonn mučili glavoboli
Branilka naslova Lindsey Vonn se je morala zadovoljiti s sedmim mestom: "To nisem bila jaz. Mučijo me glavoboli, a sem se vseeno odločila, da nastopim. Nisem bila dovolj agresivna. Proga je bila zelo nevarna, sicer ni bila tako ledena kot na ponedeljkovem treningu, a vseeno je bila zelo nevarna. Nobena tekmovalka ni imela pravega oprijema, zato je bilo res težko smučati."

Sprva so Tini Maze izmerili napačen čas
Tina Maze
je osvojila 11. mesto, kar je njen najboljši superveleslalom v sezoni. Sprva je bila veliko slabše volje, saj je ob njenem prihodu v cilj semafor kazal skoraj tri sekude velik zaostanek. Kmalu se je izkazalo, da so ji narobe izmerili čas.

Večjo napako je naredila le na štartu
Srebrna z lanskih olimpijskih iger je bila po sprva velikem zaostanku presenečena: "Rekla sem si, da to ni mogoče. Res sem sicer slabo štartala, saj se nisem dobro pognala, a vedela sem, da to ni razlog za zaostanek več kot dveh sekund." Najboljša slovenska smučarka je šele kasneje izvedela, da je šlo za napako: "Izvedela sem zelo pozno, bila sem obupana. Nato so mi rekli, da nisem zadnja, kar se mi je zdelo bolj logično. Tudi tokrat nisem smučala brez napak. Daleč od tega, da bi bila ta vožnja dobra."

Prehitela le "eksote"
Maruša Ferk
se na ledeni progi ni znašla, saj je zaostala več kot štiri sekunde in pol in med 38 tekmovalkami, ki so prišle v cilj, osvojila 27. mesto. Prehitela je le tekmovalke iz "smučarsko eksotičnih" držav (Španija, Belorusija, Madžarska, Češka, Rusija, Poljska, Argentina, Ukrajina).

Avstrijka je po ledeni progi drsela in drsela
Kako ledena je proga, so gledalci začutili ob odstopu Avstrijke Andree Fischbacher, ki je drsela več kot 200 metrov in kot naboj zlahka predrla prvo zaščitno mrežo, zaustavila jo je šele druga, ki je bila postavljena deset metrov nižje.

Končni vrstni red:
1. E. GÖRGL AVT 1:23,82
2. J. MANCUSO ZDA +0,05
3. M. RIESCH NEM 0,21
4. L. GUT ŠVI 0,44
5. A. FENNINGER AVT 0,82
6. E. CURTONI ITA 0,83
7. L. VONN ZDA 0,84
8. F. SUTER ŠVI 0,93
9. D. MERIGHETTI ITA 1,09
10. A. PÄRSON ŠVE 1,17
11. T. MAZE SLO 1,24
12. N. HOSP AVT 1,43
13. N. KAMER ŠVI 1,54
14. J. LINDELL VIKARBY ŠVE 1,58
15. B. JANYK KAN 1,60
...
27. M. FERK SLO 4,66

Odstop: Gisin, Fischbacher, Cook, Stechert, Sejersted ...
Ni nastopila: Rebensburg

Za uvod avstrijsko zmagoslavje
Mazejeva najbolje letos, a kljub temu 11.