Johannes Thingnes Boe je na svetovnih prvenstvih osvojil že 11 zlatih medalj, tudi dve v sprintu. Foto: www.alesfevzer.com
Johannes Thingnes Boe je na svetovnih prvenstvih osvojil že 11 zlatih medalj, tudi dve v sprintu. Foto: www.alesfevzer.com

Najtrše tekmece bo imel 27-letni Boe v lastni vrsti. Vseh šest letošnjih preizkušenj so namreč dobili Norvežani, od tega jih je polovico osvojil že omenjeni najboljši biatlonec zadnjih sezon, ki je bil še dvakrat tretji. Po enkrat so slavili njegov starejši brat Tarjei Boe ter reprezentančna kolega Johannes Dale in Sturla Holm Laegreid.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva z reprezentančnimi kolegi osvojil zlato v mešanih štafetah, je po prvi kolajni napovedal: "Skušal se bom sprostiti in ostati miren. To je zelo pomembno, da lahko dan za dnem dosegaš dobre rezultate."

Neposredni prenos sprinta boste lahko spremljali na TV SLO 2, MMC-ju in Valu 202.

Jakov Fak je v sprintu osvojil olimpijski bron in en bron na svetovnih pvenstvih. Foto: www.alesfevzer.com
Jakov Fak je v sprintu osvojil olimpijski bron in en bron na svetovnih pvenstvih. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi slovenski adut za visoko uvrstitev je Fak, ki v skupnem seštevku zaseda deveto mesto, v sprintu pa je bil na začetku sezone v Kontiolahtiju peti in šesti. A na Pokljuki bo imel Fak več adutov. Na prvem mestu bo samozavest iz Anterselve, kjer je tik pred prvenstvom po treh sezonah znova stopil na zmagovalni oder, drugo pa je poznavanje domače proge na Rudnem polju.

Fak: Mešana štafeta lahko pripomore k dobremu posamičnemu nastopu

Na Pokljuki je Fak v mešani štafeti že potrdil zelo dobro strelsko in tekaško formo: "Proga je zelo zahtevna. Taka tekma, kot je bila mešana štafeta, lahko pripomore k dobremu posamičnemu nastopu, kjer nas čaka zanimiv ritem: počitek – tekma, počitek – tekma." Priložnost na tekmi bodo dobili še Klemen Bauer, Rok Tršan in Miha Dovžan. Za vse bo v prvi vrsti izziv uvrstitev na mesta, ki prinašajo točke svetovnega pokala in uvrstitev na zasledovalno tekmo.

Na lanskem svetovnem prvenstvu v Anterselvi je s sprintom najbolje opravil Rus Aleksander Loginov. Drugo in tretje mesto sta osvojila Francoza Quentin Fillon Maillet, letos v tej disciplini enkrat drugi in skupno peti biatlonec sezone, ter Martin Fourcade, ki je po lanski sezoni končal kariero.

Fak bo na mrzli Pokljuki skušal privarčevati energijo za zadnji krog
Biatlonce čakajo nizke temperature na Pokljuki