Ilka Štuhec je na dveh smukih v Lake Louisu zbrala 26 točk. Foto: AP
Ilka Štuhec je na dveh smukih v Lake Louisu zbrala 26 točk. Foto: AP

Daleč pred vsemi na treningu v Val d'Iseru je bila olimpijska prvakinja Soffia Goggia. Italijanki se je najbolj približala Ragnhild Mowinckel, ki je zaostala 85 stotink. Še stotinko počasnejša je bila Mirjam Puchner. Ramona Siebenhofer je dosegla četrti čas s sekundo zaostanka. Ilka Štuhec je bila od Goggie počasnejša za 1,05 sekunde. Druga Slovenka Maruša Ferk je imela 29. čas (+2,85).

V Val Gardeni j drugi trening dobil Aleksander Aamodt Kilde pred Otmarjem Striedingerjem (+0,29) in najhitrejšim na prvem treningu Ryanom Cochranom Sieglom (0,38). Kline je na sedmem mestu zaostal 1,32 sekunde. Odlično se je odrezal Miha Hrobat, ki se je s številko 57 zavihtel na 12. mesto (1,70). Martin Čater je imel 31. čas (2,81), Nejc Naraločnik 46. (3,64).

Trening je zaznamoval tudi hud padec Šveda Felixa Monsna, ki so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, trening pa je bil kar pol ure prekinjen.

Smuk v Val d'Iseru bo v soboto ob 10.30. V nedeljo bo ob 11.00 tam še superveleslalom. V Val Gardeni bo v petek superveleslalom in v soboto smuk. Obe tekmi bosta ob 11.45. V nedeljo se karavana seli na veleslalom v Alta Badio. Tam po zadnjih podatkih Smučarske zveze Slovenije zaradi poškodbe hrbta še vedno ne bo Štefana Hadalina.

Vse tekme bodo v prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.