Aleksander Aamodt Kilde po dveh zmagah v Wengnu (superveleslalom, smuk) velja tudi za prvega favorita obeh smukov v Kitzbühelu. Foto: EPA
Aleksander Aamodt Kilde po dveh zmagah v Wengnu (superveleslalom, smuk) velja tudi za prvega favorita obeh smukov v Kitzbühelu. Foto: EPA

Koledar že tradicionalno takoj po Wengnu karavano pelje v Kitzbühel, kjer bosta v okviru 83. tekmovanja za pokal Hahnenkamm letos dva smuka (petek, sobota, začetek obakrat ob 11.30), v nedeljo pa sledi še slalom (10.30/13.30), na katerem sta zmagala že dva Slovenca: Bojan Križaj in Jure Košir.

Prvi trening smuka bo v torek. Prireditelji so imeli v dneh po novem letu nekaj težav s pretoplim vremenom, toda na progi je ostalo dovolj snega. Najpomembneje je, da bodo ta teden temperature zimske, tako da bo proga trda, verjetno tudi poledenela.

V torek, 24. januarja, bo sledil nočni slalom v Schladmingu, dan pozneje pa še nočni veleslalom (gre za odpadlo tekmo iz Garmisch-Partenkirchna). Oba nočna spektakla na Planaiu, na katerih bo tako v slalomu kot v veleslalomu nastopil Žan Kranjec, sta prav danes uspešno prestala snežno kontrolo.

Ženske se selijo v Cortino d'Ampezzo, prizorišče naslednjih olimpijskih iger. Tam bo v petek odpadli smuk iz St. Antona, nato pa še ena tekma v smuku in ena v superveleslalomu.

Prenosi tekem bodo na TV SLO 2.

Na mladinskem SP-ju sedem Slovencev
V torek se s treningom smuka v St. Antonu začenja mladinsko svetovno prvenstvo. Tekmovalo tudi sedem slovenskih smučarjev: Rok Ažnoh, Nejc Zidarn, Žiga Zupan Orešković, Maj Voršič in David Rakovic v moški konkurenci ter Anja Oplotnik in Maša Robin v ženski. Največ nastopov na prvenstvu čaka Mašo Robin, ki bo nastopila na vseh preizkušnjah. Pester program bo imel tudi Ažnoh, ki bo izpustil le slalomsko tekmo.

Kilde po dveh zmagah v Wengnu še ni blizu Odermattu v boju za veliki globus