Mikaela Shiffrin. Foto: EPA
Mikaela Shiffrin. Foto: EPA

Le še tri zmage ločijo Američanko od neverjetnega mejnika, stotih zmag v svetovnem pokalu. Če ne bo poškodb, skoraj ni dvoma, da ji bo to uspelo. Ob idealnem scenariju se lahko zgodi že novembra v Gurglu, a počakajmo najprej na sobotno tekmo v Söldnu, ki bo pokazala, ali je že na začetku sezone vrhunsko pripravljena. Na tem zahtevnem prizorišču ima dve zmagi. Prvič je na ledeniku Rettenbach zmagala pred desetimi leti, ko ji je družbo na prvi stopnički delala Anna Fenninger. To je bila krstna zmaga Mikaele Shiffrin v veleslalomu. Drugič je Mikaela Shiffrin v Söldnu zmagala leta 2021.

S Kildejem razmišljala celo o koncu kariere
V boju za veliki kristalni globus bo 29-letnica točke zbirala še v slalomu in superveleslalomu, ne pa tudi v smuku. Spomin na lansko sezono je še zelo boleč, padec januarja v Cortini d'Ampezzo jo je za kar nekaj časa oddaljil od belih strmin. Letos se bo zato raje udeleževala superveleslalomskih tekem, smukaške pa bo črtala. Januarja jo je (v Wengnu) skupil tudi njen partner Aleksander Aamodt Kilde. Spomini na obe poškodbi so zelo neprijetni, Mikaela Shiffrin pravi, da je šlo za prelomnico, podobno smrti očeta Jeffa leta 2020. S Kildejem naj bi celo razmišljala o tem, da bi oba končala svoji karieri. Kilde je sicer še daleč od vrnitve, julija je moral Norvežan zaradi nepričakovane okužbe na novo operacijo rame. Trenira lahko v omejenem obsegu, je bil pa vesel, da se je junija 2024 vsaj vrnil na sneg. Medtem se je vpisal tudi (študij na daljavo) na londonsko fakulteto LSE (London School of Economics), program finance.

Sorodna novica Žan Kranjec v Sölden z visokimi cilji

Hirscherjev nastop še negotov
Ženski veleslalom bo v soboto, moški v nedeljo. Ni še jasno, ali bo Marcel Hirscher nastopil ali ne. Njegova ekipa je v nedeljo sporočila, da bo Hirscher treniral še v ponedeljek in torek, nato pa se odločil, ali bo startal ali ne, saj še išče prave nastavitve. Ker je Hirscher, ki bo tekmoval za Nizozemsko, dobil vabilo organizatorjev, ga čaka startna številka 31. Izjemen avstrijski smučar, dobitnik osmih velikih kristalnih globusov, je septembra 2019 sporočil, da končuje kariero. Zdaj se vrača, je pa vsa ta leta "pokoja" zelo veliko smučal in ohranjal odlično pripravljenost. Vseeno bi se moralo poznati, da toliko let ni tekmoval, tako da bi bila njegova uvrstitev med deseterico že kar presenetljiva.