Če odštejemo zmago Martina Čatra v Val d'Iseru, je slovenska reprezentanca v smuku osvojila 23 točk. Foto: EPA
Če odštejemo zmago Martina Čatra v Val d'Iseru, je slovenska reprezentanca v smuku osvojila 23 točk. Foto: EPA

"Boštjan, če primerjam s prejšnjimi leti, je imel na dveh odsekih že solidno vožnjo, verjamem, da bo na tem gradil naprej. Drugače pa je bil premalo napadalen, odločen in samozavesten, da bi lahko upal na boljši rezultat," je edini slovenski smukaški nastop na Stelviu ocenil trener Grega Koštomaj.

Martin Čater zaradi manjših zdravstvenih težav ni šel na progo. "Martin ni 100-odstoten in že takoj po tem, ko ni vozil drugega treninga smuka, smo se dogovorili, da ne bo nastopil na tem smuku. Poskušali smo včeraj na superveleslalomu, pa ni bilo take dinamike in pristopa, zato ga na smuku ni bilo na štartnem seznamu," je povedal Koštomaj.

Miha Hrobat, ki je na torkovem superveleslalomu v Bormiu s 17. mestom vpisal svoji drugi najboljši dosežek v svetovnem pokalu, na smuku ni nastopil, čeprav je bil prijavljen za tekmo. "Pri Mihi so se popoldne začele težave s hrbtom, zvečer je imel težave sploh sedeti. Upali smo, da bo noč prinesla preobrat, malo je bilo bolje, a niti približno toliko, da bi lahko nastopil. Tako ga nismo dali na štart. Upam, da bo hrbet spustil, kar se pri njem večkrat dogaja. S fizioterapevtom zdaj že vesta, kaj narediti, po navadi to traja nekaj dni, potem pa je bolje. Upam, da bo v novem letu znova cela ekipa," je dejal Koštomaj.

Klemen Kosi je v nedeljo po padcu na drugem treningu smuka že končal tekmovalno sezono. Preiskave so pokazale, da si je pri padcu huje poškodoval desno koleno, ima več strganih vezi in poškodovan meniskus. "Klemnu želimo čimprejšnje okrevanje, da bo operacija, ki je nujna, uspela. Upam, da bomo v novem letu bolj številčni in da bomo pozabili na ta Bormio ter se s pozitivnimi mislimi podali proti Wengnu," je še dodal Koštomaj.

Sezona v hitrih disciplinah se bo za alpske smučarje nadaljevala 15. in 16. januarja v Wengnu, ki bo gostil dvojni smukaški spored.

Prvi tekmi v novem letu bosta v Zagrebu, kjer bosta 3. in 6. januarja ženski in moški slalom.