Ni še jasno, ali bodo najboljši alpski smučarji in smučarke res nastopili na finalu v Cortini. Foto: EPA
Ni še jasno, ali bodo najboljši alpski smučarji in smučarke res nastopili na finalu v Cortini. Foto: EPA

Zadnje dejanje sezone, ko se bodo delili mali globusi in seveda veliki kristalni globus, je še pod vprašajem. Vzrok je seveda širjenje novega koronavirusa. Da v Cortini ne bo gledalcev, je že nekaj časa znano, a lahko se tudi zgodi, da sploh ne bo tekem, kar pomeni, da bi veliki kristalni globus podelili v Kranjski Gori, kjer bosta tekmi 14. in 15. marca (veleslalom in slalom).

Najprej bodo pri Fisu počakali na morebitne odločitve deželne vlade v Benečiji in vlade v Rimu. Deželna vlada je namreč napovedala, da bo v petek preverila in morda aktualizirala ukrepe za preprečevanje širjenja virusa. Delno je v športna tekmovanja posegla že zdaj, saj so v Benečiji prepovedane denimo nogometne tekme.

Naslednja postaja svetovnega pokala bo ta konec tedna Kvitfjell. 7. marca je na sporedu moški smuk, dan pozneje še moški superveleslalom. Tekmi sta potrjeni.

Biatlonske tekme brez gledalcev
Tudi biatlonski svetovni pokal trpi zaradi koronavirusa. Češka vlada se je odločila, da ta konec tedna v Novem mestu (četrtek - nedelja) na tekmah svetovnega pokala ne bo gledalcev.

Kombinatorce ustavilo pomanjkanje snega
Schonach v Nemčiji bi moral 14. in 15. marca gostiti finale svetovnega pokala v nordijski kombinaciji. A prireditelji so v sodelovanju z Mednarodno smučarsko zvezo tekmovanje zaradi pomanjkanja snega in napovedanih visokih temperatur odpovedali,