Tina Maze je za novo sezono odkrito napovedala naskok na veliki kristalni globus. Foto: STA
Tina Maze je za novo sezono odkrito napovedala naskok na veliki kristalni globus. Foto: STA

Svetovna podprvakinja v veleslalomu in nosilka dveh srebrnih medalj z zadnjih olimpijskih iger v Vancouvru se pripravlja na izzive nove sezone, ki se bo tradicionalno začela veleslalom v Söldnu v Avstrijski konec meseca oktobra.

Vadba za uvod v Söldnu
Na ledeniku Rettenbach bodo 23. oktobra 2010 na prvi tekmi svetovnega pokala v veleslalomu nastopila vsa dekleta, ki so v samem svetovnem vrhu alpskega smučanja. Tina Maze, ki s svojo ekipo "Team to aMaze" pili formo na Novi Zelandiji sodi v ožji krog favoritinj. Poleg vodje ekipe Andree Massija sta na Novi Zelandiji tudi nova člana ekipe; serviser Dušan Kapš in izkušeni italijanski trener Livio Magoni.

Defago se je hudo poškodoval
Švicar Didier Defago je v sredo ob padcu na treningu superveleslaloma v Zermattu padel in se hudo poškodoval. Šlo naj bi za poškodbo levega kolena, vodstvo švicarske ekipe pa se boji, da gre za strgane kolenske vezi, zaradi katerih zna biti 32-letnik s smučišč odsoten dalj časa. "Glede na zdaj znane prve diagnoze bo Didier Defago izpustil celo sezono," je za spletno stran švicarske zveze povedal reprezentančni zdravnik Hans Spring.