Andrea Massi je prepričan, da je Tina Maze na pravi poti. Najpomembnejše tekme sezone počasi prihajajo. Foto: Aleš Fevžer
Andrea Massi je prepričan, da je Tina Maze na pravi poti. Najpomembnejše tekme sezone počasi prihajajo. Foto: Aleš Fevžer
Najboljši super-G Mazejeve letos

Kot pravi Massi, je najboljšo smučarko lanske zime strah neuspeha, čeprav je v karieri osvojila praktično vse in dokazovanja najboljša slovenska smučarka ne potrebuje. "Za začetek je dobro, forma prihaja. Superveleslalom je disciplina, kjer dekleta morajo tvegati, zgornji del je bil dober, v spodnjem delu, kjer je Görglova tvegala vse, pa je Tina smučala malo preveč lepo in prav tam je bila meja med šestim mestom. Še preveč jo je strah neuspeha, ona je zmagala vse in nima česa dokazati nikomur več. Forma prihaja, v ekipi smo uredili stvari, material je dober, 'štima' vse in mora to stvar dati stran," je po superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo povedal Massi.

Mazejeva je na dobri poti
Pred smučarkami so še tri preizkušnje v italijanskem smučarskem središču. Mazejeva je začela s šestim mestom, za zmagovalko Elisabeth Görgl pa je zaostala za 92 stotink. V Cortini bosta v petek in soboto na sporedu še smuka, tekme na tem prizorišču pa bo sklenil še en super-G. Na treningu smuka je bila Mazejeva 14.

"Nujno je bilo trenirati veleslalom in superveleslalom. Trening superveleslaloma smo opravili v zelo slabih pogojih, kar je bilo nujno za naprej, saj moramo misliti predvsem na olimpijske igre, kjer pričakujem enako zahtevne pogoje, o čemer sem prepričan, in moramo biti pripravljeni na vse. Včeraj je bila že boljša, mislim, da stopnjuje formo. Danes sicer ni bila prav super zdrava, bila je malenkost prehlajena, a mislim, da smo na dobri poti," je še dodal Massi.

Najboljši super-G Mazejeve letos