Maruša Ferk bo nastopila na superveleslalomu v St. Moritzu. Foto: EPA
Maruša Ferk bo nastopila na superveleslalomu v St. Moritzu. Foto: EPA
Andrej Jerman
Andrej Jerman z dozdajšnimi nastopi ni zadovoljen in upa, da bo na evropskih tleh uspešnejši. Foto: EPA

Smučarji bodo nastopili v Val d'Iseru, smučarke pa v St. Moritzu. Ženska ekipa je za sobotni superveleslalom že postavljena, nastopila bo tudi Maruša Ferk, ki se je poškodovala na nedeljskem superveleslalomu v Lake Louisu. Poleg nje se bosta po strmini spustili še Tina Maze in Tina Robnik. V moški konkurenci, kjer bo v soboto na sporedu veleslalom, bodo priložnost dobili Aleš Gorza, Janez Jazbec in Miha Kürner, na nedeljskem slalomu pa bodo nastopili Mitja Valenčič, Bernard Vajdič, Mitja Dragšič, Kürner in Matic Skube.

Verdnik zadovoljen
Predsednik strokovnega sveta alpskih reprezentanc Miha Verdnik je z nastopi v ZDA zadovoljen. "Res je, da smo si vsi želeli več, tako trenerji kot tekmovalci. Začeli smo bolje kot lani, stvari se izboljšujejo iz tekme v tekmo in vidi se napredek," je povedal in dodal: "Glede na pokazano na treningih oziroma potem na tekmovanjih nižjega ranga na pokalu Nor-am so tekmovalci dobro pripravljeni, očitno pa dajo tekme svetovnega pokala svojo težo in prikazanega še ne prenesejo na tekme največjega ranga. Zato se bomo v prihodnje bolj posvetili psihološki pripravi."

Koleno Ferkove je stabilno
Odgovorni trener ženske ekipe za hitri disciplini Gregor Šparovec je zadovoljen, da poškodba Ferkove ni bila tako resna (s smučišča so jo odpeljali s helikopterjem). "Zelo nas veseli, da izvidi včerajšnjega pregleda Maruše Ferk kažejo, da je koleno stabilno. Prišlo je do zelo močnega udarca iz notranje strani. Odločili smo se, da Maruša nastopi v St. Moritzu na superveleslalomu. Glede nastopov v Severni Ameriki pa se je pokazalo, da je odločitev, da odpotujemo v Kanado, pravilna. Maruša je skozi vse treninge pokazala napredek, napredek se je pokazal tudi na prvi tekmi. Na drugi tekmi se ji je pač ponesrečil srednji del, ta napaka pa je bila posledica prevelike želje," je dejal.

Jerman upa na boljše nastope
Malce manj je z dozdajšnjimi nastopi zadovoljen Andrej Jerman. "Zagotovo sem pričakoval več, kot sem dosegel. Po prvem treningu v Lake Louisu, ko sem bil peti, sem si rekel, da bodo stvari v Severni Ameriki stekle, a realnost na tekmah je drugačna, tako da sem se moral s tem zadovoljiti. Upam, da bo nadaljevanje na evropskih tleh boljše," je priznal Tržičan, Andrej Šporn pa je še pristavil: "Tako dobro še nisem startal na smuku na ameriških tleh. Z veleslalomom sem manj zadovoljen, saj sem dobro vozil na treningih, na tekmah pa nisem pokazal vsega. Ameriška turneja mi ni nikoli preveč ležala, toda to je moj najboljši začetek sezone. Po navadi v sezoni stopnjujem rezultate in upam, da bo tako tudi letos."