Petra Majdič tudi v letošnji sezoni vodi v posebnem točkovanju šprintov. Foto: EPA
Petra Majdič tudi v letošnji sezoni vodi v posebnem točkovanju šprintov. Foto: EPA
Vesna Fabjan in Katja Višnar
Vesna Fabjan in Katja Višnar sta se v Ribinsku veselili dvojne zmage. Foto: EPA

V ekipi so še Barbara Jezeršek, Anja Eržen, Alenka Čebašek in Mirjam Cossettini. Po nekaj letih ima Slovenija tudi moško zasedbo, ki jo sestavljata Boštjan Klavžar in Rok Tršan.

Majdičeva, ki je preizkušnjo v Ribinsku izpustila, se je v tritedenskem tekmovalnem premoru v celoti posvetila pripravam na konec sezone in največjo letošnjo tekmo, svoje že sedmo po vrsti in po napovedih zadnje svetovno prvenstvo. Zadnja postaja svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom je Drammen, kjer je trikrat stala na stopničkah, leta 2006 pa je prav na tem prizorišču dosegla svojo prvo zmago v karieri. Majdičeva bo Drammen vzela kot odlično predpripravo za vrhunec sezone.

"Priprave v Seiser Almu, Dobbiacu in na Rogli sem očitno preživela. Tako hude priprave sem imela trikrat v življenju do zdaj, in sicer pred SP-jem v Saporu, pred olimpijskimi igrami v Vancouvru in letos. Zdaj lahko samo še čakam, ali sem šla prek svojih zmogljivosti in bom padla v brezno utrujenosti ali bo zaželena forma prišla prav ob pravem času na Holmenkollnu. Včeraj sem opravila še zadnji izjemno težak trening, zdaj pa bom imela znova malce premora," je poudarila Majdičeva.

Ponoviti Saporo
V Saporu februarja 2007 je Majdičeva osvojila srebrno kolajno v šprintu, z največjih tekmovanj pa ima najuspešnejša slovenska smučarska tekačica še bron z zimskih olimpijskih iger v Vancouvru. Po izjemni sezoni, ki je za zdaj niso ogrozile niti težave z zdravjem, ostaja še naprej visoko pri svojih ciljih. Z zadnjega svetovnega prvenstva bi se želela posloviti v velikem slogu, nikakor pa ne bo razočarana, če si okrog vratu ne bo nadela odličja, zelo pa bi bila vesela, če bi v ospredje stopili tudi drugi člani odprave. Majdičeva bo štartala na vsaj štirih tekmah.

Fabjanova dobro razpoložena
Po uspehu v Ribinsku po prvi dvojni zmagi v zgodovini samostojne Slovenije na tekmi svetovnega pokala v šprintu v klasični tehniki imata visoke načrte tudi Višnarjeva, ki je že na Norveškem, in Fabjanova. "Po Ribinsku so vsi začeli govoriti, kdaj lahko pričakujemo trojno slovensko zmago. Če se bo to uresničilo na svetovnem prvenstvu, se moramo samo še med seboj dogovoriti, katera bo zasedla katero mesto," je bila dobro razpoložena Fabjanova, ki formo pred odhodom v Oslo pili na treningih v Planici in v celinskem pokalu.