Za slovenskim biatlonom je najboljša zima, saj je z Jakovom Fakom prvič dobila svetovnega prvaka. Foto: MMC RTV SLO
Za slovenskim biatlonom je najboljša zima, saj je z Jakovom Fakom prvič dobila svetovnega prvaka. Foto: MMC RTV SLO

Uroš Velepec in Tomaš Kos sta ekipo v postavi Teje Gregorin, Andreje Mali, Jakova Faka, Klemena Bauerja, Janeza Mariča, Vasje Rupnika, Petra Dokla in Simona Kočevarja sprva želela popeljati v Nove Mesto na Češkem, a tam bi bil trening oviran zaradi obnove.

Najtežje poletne priprave
"Mogoče bodo zaradi obsega, intenzivnosti in zelo velikih obremenitev to celo naše najtežje poletne priprave. Po tekmah bomo lahko podali oceno pripravljenosti, analizirali do zdaj opravljeno delo in morebiti korigirali programe za naprej. Za zdaj lahko le potrkamo na les, saj razen načrtovane operacije Tejinega kolena nismo imeli prav nobenih težav, kar pa ne pomeni, da jih ne moremo imeti v prihodnje. Ne bi se veliko zmotil, če bi dejal, da do zdaj še ni bilo sezone, ko bi do 15. avgusta vse teklo tako gladko in brez težav kot letos," je pred potjo povedal Velepec.

Konec avgusta povabilo za najboljša
Teja Gregorin in Jakov Fak bosta priprave predčasno končala, saj sta 26. avgusta povabljena na slovito tekmo City Biathlon. Nemško mesto Püttlingen bo gostilo največjo prireditev v poletnem delu sezone.