Zakaj ima večina trenerjev
Zakaj ima večina trenerjev "zatečene" ustnice na tekmah? "Bom zadržal zase. Lahko si predstavljate, da zaradi mraza. To je posledica stresa ," se je pošalil Velepec. Foto: Črt Slavec
Uroš Velepec in Jakov Fak
Naveza Jakov Fak in Uroš Velepec je prinesla medaljo na svetovnem prvenstvu in na olimpijskih igrah. Foto: STA
Biatlonci slabši četrtek že pozabili

Pokljuka od četrtka do nedelje gosti tekme svetovnega pokala, na katerem naj bi glede na uvodne izide sezone vidno vlogo odigrali tudi slovenski biatlonci na čelu s Klemnom Bauerjem in Jakovom Fakom. Čeprav Pokljuka v letošnji sezoni nima najbolj zanimivega urnika, saj individualne tekme niso najzanimivejše za gledalce, so organizatorji veseli, da sploh lahko gostijo svetovni pokal, saj poteka velik boj za organizacijo.

Celoten klepet lahko preberete tukaj.

Na vprašanje je v spletni klepetalnici Multimedijskega centra o tem, kdo bo jutri presenetil, dejal: "Upam, da vsi. Ta trenutek tukaj močno sneži in smo se težko določili, v katero skupino postaviti tekmovalca. Upam, da ne bo vreme krojilo vrstnega reda. Treba bo narediti, kar znajo in zmorejo."

Trije "vroči" slovenski podmladki
Velepec ima veliko zaslug za vzpon Jakova Faka, hrvaškega biatlonca s slovenskim potnim listom. "Na Pokljuki v svetovnem pokalu leta 2007 sva se pogovarjala in je izrazil željo, da bi treniral z nami. Strokovno vodstvo se je sestalo z vodstvom reprezentance, spomladi 2008 pa so sprejeli, da se pridruži reprezentanci," je na kratko povzel, kako se je začelo sodelovanje s Fakom. Vidi na Hrvaškem še kakšnega biatlonca, ki bi imel podobne kvalitete kot Fak in bi ga bilo smiselno vključiti v mladinski ali članski pogon naše biatlonske reprezentance? "Ne. Delam na vrhunskem nivoju in niti ne poznam hrvaških tekmovalcev na nižjem nivoju. Če bi kdo 'ven štrlel', bi ga gotovo opazil," odgovarja in dodaja, da ima slovenski podmladek trenutno tri "vroče" tekmovalce - Simona Kočevarja, Vida Vončino in Lili Drčar -, ki pa bodo morali še trdo delati, če se želijo prebiti v svetovni pokal.

Björndalen neulovljiv
Neverjetne mejnike v biatlonu je postavljal Norvežan Ole Einer Björndalen. "Upam si trditi, da se nikoli več ne bo zgodilo, da bi kdo dosegel toliko zmag v svetovnem pokalu. Konkurenca se je v zadnjih letih zgostila. Na vsaki tekmi je med 20 in 30 tekmovalcev, ki lahko pristanejo na stopničkah. Nemogoče, da bi imel kdo tako kariero kot Björndalen," meni Velepec o tem, ali bo kdo kdaj dosegel njegove uspehe.

Biatlonci slabši četrtek že pozabili