Jakov Fak je na zasledovalni tekmi v Östersundu prvič v karieri stal na stopničkah tekme za svetovni pokal. Foto: Reuters
Jakov Fak je na zasledovalni tekmi v Östersundu prvič v karieri stal na stopničkah tekme za svetovni pokal. Foto: Reuters
Pokljuka
Tudi ugodno vreme naj bi šlo na roko Pokljuki. Foto: SZS
Biatlonci že opravili neuradni trening na Pokljuki

Dogajanje na tretji tekmi svetovnega pokala se bo začelo že v sredo, ko bodo na programu oba uradna treninga in žreb štartnih številk.
"Komaj čakam na Pokljuko. Želim si vsaj ponoviti uspehe iz Östersunda in sem zelo optimističen, saj smo zelo dobro pripravljeni. Slišal pa sem tudi, da me bo spodbujala večja skupina iz domačega Mrkopolja," je na novinarski konferenci povedal novopečeni Slovenec Jakov Fak. Leta 1965 je prav v Mrkopolju na Hrvaškem Janez Pavčič osvojil prvi naslov biatlonskega prvaka nekdanje Jugoslavije.

Velepec niti sam ni verjel, da bodo tako dobri
Klemen Bauer
bi bil v zgoščeni konkurenci zadovoljen z uvrstitvami med deseterico, tiha želja pa so tudi stopničke. Tudi Teja Gregorin meri visoko: "Pokljuka sama je zame velik izziv. Vsak se želi dokazati pred svojo publiko. Naredila bom vse, da pridem na najvišja mesta. Sem zelo dobro pripravljena in komaj čakam na prvo četrtkovo tekmo."

"Čeprav smo se dobro pripravljali, pa niti sam nisem verjel, da bomo tako dobri na uvodnih tekmah svetovnega pokala. Prav na vsaki tekmi bomo skušali napadati stopničke. Niti ene preizkušnje ni, da ne bi mogli uresničiti tega cilja. Če ga ne bomo, pa tudi ne bo katastrofa," je menil glavni trener slovenske vrste Uroš Velepec.

Pričakujejo več gledalcev
Peter Zupan
, podpredsednik organizacijskega odbora, je zatrdil, da je tekmovališče pripravljeno. "Nova infrastruktura na Pokljuki je terjala nekaj sprememb pri pripravi tekme, na progah pa je že dovolj utrjenega snega. Kontrolorji Mednarodne biatlonske zveze (IBU) so prišli že v začetku tedna in praktično niso imeli nobenih pripomb. Ekipi, ki pripravlja tekme, pomaga tudi lepo vreme," je dejal Zupan.

Stadion na Pokljuki sprejme med pet in šest tisoč gledalcev, organizatorji pa pričakujejo večjo udeležbo od prejšnjih let tudi zaradi veliko boljših tekmovalnih dosežkov slovenske ekipe. V času tekem bodo že uro pred prvimi nastopi vsak dan pripravili spremljevalni program z glasbo in animatorjem. Avtobusni prevoz bo organiziran z Bleda, za osebna vozila pa bo nekaj parkirišč na voljo ob cesti z Rudnega polja.

Proračun letošnjega svetovnega pokala na Pokljuki je po besedah Tomaža Šušteršiča, sekretarja organizacijskega odbora, 500.000 evrov. Vsem, ki so jih prizadele nedavne poplave v občini Dobrepolje, bo OK Pokljuka pomagal tudi z dobrodelno akcijo. Iz te občine bosta na tekme odšla dva avtobusa navijačev.
Spored:
Četrtek ob 10.30 (prenos TVS 2 in MMC):
POSAMIČNO (M), 20 km
Ob 14.15 (prenos TVS 2 in MMC):
POSAMIČNO (Ž), 15 km

Sobota ob 11.15 (prenos TVS 2 in MMC):
ŠPRINT (M), 10 km
Ob 14.00 (prenos TVS 2 in MMC):
ŠPRINT (Ž), 7,5 km

Nedelja ob 12.15 (prenos TVS 2 in MMC):
MEŠANA ŠTEFETA, 2 X 6 + 2 X 7,5 km

Biatlonci že opravili neuradni trening na Pokljuki