Petra Majdič je pred zadnjima dvema tekmama v dobrem položaju. Foto: EPA
Petra Majdič je pred zadnjima dvema tekmama v dobrem položaju. Foto: EPA
Vesna Fabjan
Vesna Fabjan je svetovna prvakinja v kategoriji do 23 let. Foto: MMC RTV SLO

"V našem taboru smo nad izidom presenečeni. Bilo je težko, saj sem se zelo borila. Polfinale je bil res naporen, z drugim mestom sem več kot zadovoljna. Pravljica se nadaljuje, upam da bo tako tudi v letu 2009. Na začetku dneva nisem bila utrujena, zdajle pa komaj čutim noge. A najbrž je tako tudi pri preostalih tekmovalkah," je za radio Slovenija vtise strnila 29-letna tekmovalka.

"O končni uvrstitvi še ne premišljujem. Najprej bo treba šele priti v Val Di Fiemme. Naše poti bo konec šele sredi noči, v petek nas nato čaka lažji trening. Nato pa sledita dve najtežji tekmi na turneji," je še povedala Majdičeva.

Vesna Fabjan: "Tekla sem v težkih skupinah"
"Z devetim mestom sem zadovoljna, a spet imam grenak priokus, saj je manjkalo le nekaj centimetrov pa bi se uvrstila v finale. Deveto mesto ima veliko težo, saj sem tekla v težkih skupinah," pa je svoj nastop opisala Vesna Fabjan in o svojih tekmicah povedala: "Pred nekaj leti bi te punce samo spoštovala, zdaj pa vem, da se z njimi lahko tudi kosam. Verjamem, da bodo nekoč meni vse gledale v hrbet. S sproščenostjo in dobro pripravo upam, da bom obdržala formo do SP-ja v Liberecu."

S. J.