V Lahtiju so zaradi slabih vremenskih razmer odpovedali ekipno tekmo smučarjev skakalcev za svetovni pokal. Foto: Reuters
V Lahtiju so zaradi slabih vremenskih razmer odpovedali ekipno tekmo smučarjev skakalcev za svetovni pokal. Foto: Reuters
Zaradi vetra in sneženja odpovedali tekmo v Lahtiju

Začetek je bil najprej predviden za 16.30, a so ga nato zaradi premočnega vetra prestavili za 20 minut. Ob 16.50 so začetek prestavili še za pol ure na 17.20. Tedaj se je žirija odločila, da bo tekmo zaradi premočnega vetra in sneženja odpovedala.

"Vetrovnih razmer se ne da nadzorovati," je bil ob odločitvi tekmovalne žirije kratek športni direktor Fisa Walter Hofer. Žirija je morala tako v tej sezoni tekmo odpovedati četrtič, ali bodo tekmo skušali nadoknaditi, pa zaenkrat še ni znano.

Slovenija v Pokalu narodov zaseda drugo mesto. Boljša od slovenske je le norveška reprezentanca, ki ima 780 točk prednosti. Tretja je Nemčija, četrta Avstrija, peta Japonska. Slovenija bo tokrat nastopila v postavi Peter in Domen Prevc, Anže Lanišek in Robert Kranjec.

V Lahtiju so sicer v petek izpeljali posamično tekmo. Zmagal je Michael Hayböck pred Danielom Andrejem Tandejem in Severinom Freundom. Peter Prevc je osvojil 5. mesto, do točk so se dokopali še Robert Kranjec (19. mesto), Anže Lanišek (25.), Jaka Hvala (28.) in Domen Prevc (29).

V nedeljo bo ob 15.00 v Lahtiju še ena posamična tekma.

Jelenko in Berlot se na tek nista odpravila
Na ekipni tekmi za svetovni pokal nordijskih kombinatorcev v Lahtiju sta se zmage veselila Nemca Johannes Rydzek in Fabian Riessle. Nemca sta za 18 sekund premagala prvo avstrijsko ekipo, tretje mesto je zasedla druga avstrijska ekipa. Slovenca Marjan Jelenko in Gašper Berlot se po 14. mestu na skakalnici na tek niti nista odpravila. Še drugi zaporedni dan so imeli smolo Norvežani, potem ko so v petek na posamični Jarla Magnusa Riiberja diskvalificirali in mu odvzeli zmago, je slednji padel, si poškodoval ramo, tako da je norveška ekipa, ki se je z Nemci borila za prvo mesto, ostala brez uvrstitve.

Zaradi vetra in sneženja odpovedali tekmo v Lahtiju