Jakov Fak se je na Pokljuki izkazal s 4. mestom v šprintu, v tej sezoni pa je že bil na stopničkah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jakov Fak se je na Pokljuki izkazal s 4. mestom v šprintu, v tej sezoni pa je že bil na stopničkah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Druga plat Jakova Faka
Fak in Kauzer zabavala gledalce

Novi član slovenske biatlonske reprezentance je razkril nekaj podrobnosti o tem, kaj se dogaja v ekipi, kadar ni tekem. Klemen Bauer rad gleda morilske filme: "Prava groza, včasih mi ga je kar žal," je rekel Fak. Najbolj inteligenten naj bi bil Vasja Rupnik, največji knjižni molj Peter Dokl, najslabši okus za glasbo po Fakovem mnenju ima Janez Marič (posluša Agropop), največji zaspanec pa je kar Jakov Fak: "V Hochfilznu sem spal 14 ur v kosu!"

V videonovicah na desni strani si lahko ogledate predstavitev Jakova Faka in njegov intervju s Petrom Kauzerjem.

V sobi z Rupnikom
V zadnjem času si dobitnik bronaste olimpijske medalje sobo deli z Vasjo Rupnikom, ki mu je kupil tudi slovar, s pomočjo katerega se je naučil tako dobro govoriti slovensko. Še raje kot slovar v roke vzame računalnik, če se vsega naveliča, pa si za tarčo izbere kar kakšnega kolega: "Mojim 'cimrom' ni lahko. Ko mi je dolgčas, jim 'težim'!"

Mariča gledal kot Boga
Na začetku je bilo drugače in Fak se je zapiral vase in v svojo hotelsko sobo, kot je razkril. Seveda je to opazil tudi njegov trener Uroš Velepec. "Zelo molčeč je bil, vase zaprt. Vse je zelo spoštoval, Janeza Mariča je gledal kot Boga. Ko smo bili na pripravah v Franciji in delali vaje za moč, je pozabil rokavice. Janez Marič mu jih je posodil, Jakov pa je rekel: sem prvi Hrvat, ki ima Maričeve rokavice. In smo se smejali, led je bil prebit."

Kauzerju je biatlon zelo pri srcu
Fak je bil med tekmami svetovnega pokala na Pokljuki razumljivo najbolj zaželena "tarča" novinarjev. Ekipa športnega uredništva TV Slovenija je posnela zanimiv prispevek, v katerem sta glavno vlogo odigrala Fak in kajakaški mojster Peter Kauzer, ki mu je biatlon zelo pri srcu: "Veliko tečemo na smučeh za naš trening. Če bi treniral kaj drugega, bi bil to biatlon. Sem garač in perfekcionist, zato mislim, da bi imel možnosti v tem športu," je povedal Kauzer in izpostavil norveškega šampiona Oleja Einarja Björndalna: "Zanimivo bi bilo biti en teden v njegovi koži!"

Naj počaka do naslednjih olimpijskih iger
Ko ga je Jakov Fak izzval, češ, mar jaz nisem dovolj dober, je Hrastničan odvrnil: "Si dovolj dober, ampak si še premlad. Počakaj še dve leti oziroma do naslednjih olimpijskih iger!"

Zaradi neuspešnih nastopov slabe volje
Kauzer je strasten navijač: "Vsakogar spoštujem, za Slovence zelo navijam. Tudi za biatlonce. Če ne gre po načrtih, sem včasih kar slabe volje. Živčen. Če bi kadil, bi si kar cigareto prižgal."

Druga plat Jakova Faka
Fak in Kauzer zabavala gledalce