2., 2., 1. - to so uvrstitve Žana Koširja v letošnji sezoni. Foto: EPA/MMC RTV SLO/Mitja Lisjak
2., 2., 1. - to so uvrstitve Žana Koširja v letošnji sezoni. Foto: EPA/MMC RTV SLO/Mitja Lisjak

Dobitnik dveh olimpijskih medalj v Sočiju je bil najhitrejši že v kvalifikacijah. V osmini finala je najprej izločil Američana Justina Reiterja, nato suvereno še Avstrijca Sebastiana Kislingerja, v polfinalu pa je najbolj trepetal, potem ko je za tri stotinke ugnal Rusa Andreja Soboljeva.
V finalu je bil ves čas v prednosti in je na koncu ciljno črto prečkal 23 stotink pred Mickom. Boljše popotnice pred svetovnim prvenstvom v Kreitschbergu si ne bi mogel želeti.

"Vedel sem, da bo prišla tudi zmaga, glede na to, da nisem spal na uspehih. Mislim, da sem si to zaslužil," je pred številnimi svojimi navijači povedal Košir. "Mislim, da je bila to zame domača tekma. Navijačem res kapo dol, veliko lažje je bilo tekmovati."

30-letni Tržičan se je že na prvih dveh tekmah sezone uvrstil v finale, a je bil obakrat močnejši Roland Fischnaller, ki je tokrat izpadel v četrtfinalu. Košir je v svetovnem pokalu slavil drugič, prvič je zmagal prav tako v Bad Gasteinu. Pred Fischnallerjem ima zdaj 240 točk prednosti.

Preostali slovenski predstavniki so bili daleč od finala. Rok Marguč je zasedel 30. mesto, Tim Mastnak in Jernej Demšar sta bila 34., Rok Flander 43. in Jure Hafner 51. Prav tako se v izločilne boje ni uvrstila edina ženska predstavnica Gloria Kotnik, ki je bila 26.

Finalni nastop Žana Koširja
Finalni nastop Žana Koširja